Ekonomist Raoul Pal, kripto para alanının şu anda yeni ve gelişmekte olan pazarlara özgü büyük bir stres testi yaşadığını söylüyor. Pal ayrıca Bitcoin ve Ethereum için daha fazla olumsuz riske karşı uyarıyor. Konun ayrıntıları Coinmuhendisi.com’da.
Bitcoin için daha kötüsü mü geliyor?
Ekonomist kripto piyasaları şu anda zorlu görünse de, kripto para birimlerini yönlendiren temel teknolojinin mimarisinin aşağı yönlü baskıya rağmen sorunsuz çalıştığını söylüyor. Pal şöyle diyor:
Yani, geçen yıla benzer şekilde iyi bir stres testinin ortasındayız. Bazı yeni zincirlerin tıkanması ve kısmi Maker (MKR) tasfiyesi dışında herhangi bir sorun var mı? Veya hepsi DeFi‘de ve başka yerlerde nispeten düzgün çalışıyor mu? Benim için önemli olan burada…
Pal, MakerDAO içinde, nihayetinde başlangıçta düşünülenden daha az şiddetli olan yakın tarihli bir tasfiyeye atıfta bulunuyor.
Real Vision CEO’su, Bitcoin’in oynaklığını ilk günlerinde teknoloji devi Amazon‘unkiyle karşılaştırıyor. CEO, “Amazon’a tutunmanın ne kadar zor olduğunu hatırlıyor musun? Bu, oranların 2010’da tekrar yükselme tehdidinde bulunduğu bir toparlanma sonrasıydı…Ve oranlar yükselmekle tehdit edildiğinde BTC’nin toparlanma sonrası hali burada” ifadelerini kullanıyor. Makroekonomik faktörlerin kripto piyasalarını aşağı çektiğini ve hem hisse senetleri hem de dijital varlıklar için daha fazla olumsuzluğun mümkün olduğunu söylüyor.
Ancak Pal, kripto para birimlerinin muhtemelen düzeltmelerinin sonuna yakın olduğunu söylüyor:
“Benim görüşüme göre, piyasalar bir süreliğine oynak olmaya devam ediyor. Geri dönüp Nasdaq’a veya Amazon’a ve o dönemle ilgili şeylere bakarsak, bu tür %20’lik düşüşler, %15’lik düşüşler görürüz. Sonra merkez bankaları faiz oranlarını yükseltemeyeceğini fark etmeye başlayınca piyasa yeniden daha yüksek patlama yapar. Bir süredir Bitcoin’in dezavantajının muhtemelen 30.000 dolar olduğunu söyledim. Sanırım bir tür alım bölgesindeyiz. Kesinlikle bu alana 2.800 ila 2.600 dolar arasında ETH eklemeyi düşünüyorum.”
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.