Kriptolar:
32384
Bitcoin:
$95.972
% 1.99
BTC Dominasyonu:
%58.1
% 1.36
Piyasa Değeri:
$3.33 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
93 / 100
Bitcoin:
$ 95.972
BTC Dominasyonu:
% 58.1
Piyasa Değeri:
$3.33 T

Cake Defi, Rezerv Kanıtı Paylaştı

Cake Defi

Singapur merkezli merkezi olmayan finans (DeFi) hizmetleri firması Cake DeFi, kriptografik olarak denetlenen Merkle ağacı yöntemini kullanan rezerv kanıtını yayınladığını duyurdu.

Ralph Merkle tarafından 1979 yılında geliştirilen Merkle ağacı yöntemi, tüm veri setini ortaya çıkarmadan belirli bir veri parçasının bir veri setine dahil olduğunu kanıtlamanın bir yoludur. Rezerv kanıtı yöntemi kapsamında, bir Merkle ağacı, platformun ve kullanıcılarının gizliliğini korumak amacıyla, elinde bulundurduğu her bir kripto para biriminin tam miktarlarını açıklamadan, bir kripto para borsasının sahip olduğunu iddia ettiği rezervlere sahip olduğunu kanıtlamak için kullanılır.

DeFi hizmetleri firmasına göre, kullanıcılar artık varlıklarını ve şirketin yükümlülüklerini, web sitesinde bulunan Merkle ağacı rezerv kanıtına halka açık erişim sağlayan yeni bir özellikte doğrulayabilirler. Araç, kullanıcıların Merkle ağacı veri yapısı altında kendi fonlarını kendi kendilerine denetlemelerini sağlamayı amaçlıyor.

Cake DeFi, şeffaflık ruhuyla, kullanıcıların müşteri fonları hakkında gerçek zamanlı zincir içi verilerle getirilerin nasıl üretildiğini görmelerini de sağlayacağını söyledi.

Bazılarına Göre Rezerv Kanıtları Şüpheli

Binance, Crypto.com, Bybit ve OKX gibi birçok borsa, FTX’in çöküşünün ardından şeffaflığı teşvik etmek için Merkle ağacı tabanlı rezerv kanıtlarını kullanıma sunmuş olsa da, bazı yetkililer bunların etkinliği konusunda şüpheci olmaya devam ediyor.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun baş muhasebeci vekili Paul Munter, 22 Aralık’ta The Wall Street Journal’a verdiği bir röportajda, bu denetimlerin sonuçlarının şirketin iyi bir mali konumda olduğunun göstergesi olmadığını paylaştı. Munter’e göre, borsalar tarafından hazırlanan rezerv kanıt raporları, paydaşların şirketin yükümlülüklerini karşılamak için yeterli varlığa sahip olup olmadığını belirlemeleri için yeterli bilgiyi “içermiyor“.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir