Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$99.425
% 2.54
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 99.425
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Metaverse’e Adım Atan Otomobil Markaları

Oyun alanı olarak görülmenin dışına çıkan metaverse, otomobil markalarının radarına girmeyi başardı.

Metaverse ve web3’ün yolda olduğu ve otomotiv sektörü de dahil olmak üzere tüm endüstrileri etkileme yolunda olduğu bir sır değil. Dünyanın en büyük AI ve grafik şirketlerinden biri olan Nvidia, 2023’ün birçok otomotiv şirketinin operasyonlarını metaverse ile entegre etmeye başladığı yıl olacağını tahmin ediyor. Hali hazırda blockchain ve metaverse’e bağlı alanları kullanan şirketler var. Bu dünyaya adım attığınızda bir otomobil bayisi görmeniz ya da bir şirkette sanal işlemlerin yapıldığını görmeniz oldukça mümkün. Metaverse’ün önümüzdeki yıllarda otomotiv şirketlerinin kullanacağı önemli bir güç olarak görülüyor.

Hangi Otomobil Markaları Metaverse’de Yer Alıyor?

Metaverse’ün (daha geniş anlamda web3), imalat, ürün özelleştirme, topluluk ve marka sadakati dahil olmak üzere otomobil endüstrisinin tüm yönlerini etkileyecek gibi görünüyor.

Çoktan ilk adımlarını atan markalar şu şekilde sıralanıyor:

Nissan

Japon otomobil üreticisi Nissan, araç tanıtımlarını metaverse’e aktaran ilk markalardan birisi olarak öne çıkıyor. Nissan’ın metaverse deneyimi açılışla sınırlı değil. Son dönemde satışa çıkan otomobil modelleri, VR sistemiyle dijital olarak incelenebiliyor.

Toyota

Ülkemizdeki ilk örneklerden biri Toyota Türkiye’nin metaverse’te toplantı yapmasıyla gerçekleştirilmişti. Toyota toplantısı, artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, 3D holografik avatarlar, video ve diğer iletişim araçlarını içeren çevrim içi sanal dünyada kapalı devre olarak gerçekleştirildi. Toyota’nın metaverse’teki toplantısı yakın gelecekte teknolojik yeniliklerin de habercisi oldu.

Fiat

Dünyanın en büyük on otomobil üreticisinden olan Fiat’ın metaverse’deki showroom’u açıldı. Showroom, kullanıcıların otomobil modelinin 360 derecelik görüntüsü aracılığıyla otomobili incelemesine ve şirketin bu araçta sunduğu sistemleri ve bilgi-eğlence dizisini test etmesine olanak tanıyor. Ayrıca müşteriler, seçilen versiyon ve ekstralara bağlı olarak aracın görünümünü ve donanımını değiştirebilecek ve hatta aracı sanal bir parkurda sürebiliyor.

Ford

Ford Türkiye, metaverse üzerinde Türkiye’nin ilk dijital stüdyosunu kurdu. Ziyaretçiler burada yer alan araçların üzerini tıklayarak araçların detaylı bilgilerinin yer aldığı web sitesine ulaşabiliyor.

BMW

BMW, daha önce OpenSea pazarındaki bir ses müzesinde, motor kükreme seslerinin yer aldığı bir NFT koleksiyonu yayınlamıştı. Geçtiğimiz haftalarda da metaverse’de yeni projeler geliştireceğini destekleyen marka patent başvurusunda bulundu.

Renault

Fransız otomobil üreticisi, diğer otomobil şirketlerine nazaran daha farklı bir yol izliyor. Renault, metaverse’ü üretim ve lojistik süreçlerini dijitalleştirmesi amacıyla kullanıyor. Endüstriyel metaverse olarak tanımlanan bir yapıya dönüşerek, parça tedariki ve bir aracın üretilmesi için gereken binlerce adıma daha fazla şeffaflık ve verimlilik getiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir