Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$96.569
% 0.81
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 96.569
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

Binance Futures Nasıl Kullanılır ?

Binance Futures platformunda kaldıraçlı İşlem Kullanımı Ve Detaylar

İşte o zaman doğru yerdesiniz. Sizler bu yazımızda kaldıraçlı işlemler hakkında bilinmeyen her şeyi öğrenebileceksiniz.

Öncelikle kaldıraçlı işlemler oldukça risklidir ,bu yüzden sizlerden bu yazımızda verdiğimiz önerileri dikkate almanızı rica ediyoruz. Futures veya Türkçe adıyla vadeli işlemler kısmından Bitcoin ve diğer birçok kripto para ile kaldıraçlı long (yükseleceğini ön görenler için ) ve short (düşeceğini ön görenler için) işlemler yapabilirsiniz. Kaldıraçlı işlem yapmak ilk başta karmaşık görünür ancak sizler için basitleştirerek anlatmaya çalıştık ve bu makalemizi videolar ile de destekledik.

Bu yazımız ve Futures işlemleri anlattığımız videolar sayesinde Binance Futures – vadeli işlemler kullanımı ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi öğrenebilir, anlatılanları adım adım takip ederek Binance ile kaldıraçlı işlemler yapmaya başlayabilirsiniz. Sizler hala Binance’a kayıt gerçekleştirmediyseniz komisyon indirimli linkten kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. İndirimli kayıt linki

Binance Futures sayesinde, Bitcoin veya altcoinler de düşüş olurken bile kazanmanız mümkündür. İsterseniz bu durumu örnek vererek açıklayalım.

Ünlü Bitcoin analisti Mark Dow , Bitcoin i 20.000 usd den 3.000 usd ye kadar shortlamıştı. Bu sayede, diğer kripto para yatırımcıları milyon dolarlar kaybederken, Dow, milyon dolarlar kazandı. İşte krizi fırsata çevirmek !

Eğer kripto paralar hakkında detaylı bilgiye ulaşmak isterseniz  kripto para eğitimi makalemizi mutlaka okumalısınız.

Binance Futures de Zarar Etmemeniz için Uyarılarımız !

  • Portföyünüzün %5-10 dan fazlasıyla işlem açmayınız.(Özellikle Öğrenene kadar )
  • Pozisyonunuzun likide(sıfırlanması) olmasına asla izin vermeyin, daima stop kullanın . ( DESTEK-DİRENÇLERE  göre stop kullanın veya %5 zararda zararı kesin. Karda iseniz stopu yükselterek ilerleyin.
  • Alım – Satımlarınızı tek parça halinde yapmamalısınız . Onun yerine parça parça alıp/satıp ortalamanızı düşürüp/yükseltiniz.
  • Fomo buy veya panic sell yapmamalısınız. Belirli prensiplerden oluşan bir taktiğiniz olmalı ve bu taktiğe daima sadık kalmalısınız. STRATEJİNİZİN DIŞINA ÇIKMAYIN , DUYGUSAL OLMAYIN.
  • Kaybettiğiniz trade sonrasında hızlıca intikam için tekrar işleme girmek yerine sakin ve SABIRLI kalmalısınız.
  • Kesinlikle x10 dan daha fazla kaldıraçlı işlem yapmayınız. Yoksa bu iş kumara dönmeye başlar .Ve kumarda başta siz kazansanız bile işin sonunda kasa kazanır.

Binance’te kaldıraçlı işlemler yapmak gördüğünüz gibi temelde gayet basit. Ancak ilk aşamada karışık gelebilir ve bu gayet normal. Bu yüzden size göre düşük bir miktar ile başlayıp düşük kaldıraç oranları ile işlem yapmanız tecrübe açısından sizin iyiliğinize olacaktır.

Bu şekilde fazla risk almadan genel olarak işlemlerin nasıl gerçekleştiğini gözlemleyebilir daha sonra yüksek miktarlar ile işlem yapmaya başlayabilirsiniz.

Binance Futures

Binance Futures (Vadeli İşlemler) Hesabı Nasıl Aktif Olur ?

Bir Binance Futures (Vadeli İşlem) hesabı açmadan önce, standart bir Binance hesabınızın olması gerekir. Eğer bir hesabınız yoksa, Binance.com’a girerek ekranınızın sağ üst köşesindeki register (Kayıt Ol) butonuna tıklayabilirsiniz. İşlem ücretlerinde % 10 indirim için indirimli linkimizden kayıt gerçekleştirebilirsiniz.

Hazır olduğunuzda Hesap Oluştur’a tıklayın. Kısa süre içinde bir doğrulama e-postası alacaksınız. Kayıt işleminizi tamamlamak için e-postadaki talimatları takip edin ve artık Binance Futures işlemler kullanmaya hazırsınız.

Öncelikle şunu bilmeniz gerekir ki Binance Futures işlemler Türkçe dil seçeneği ile çalışmaz. Bu yüzden ayarlar menüsünden uygulama dilini İngilizce yapmanız gerekmektedir. Dil seçeneğini İngilizce yaptıktan sonra uygulamanın ana sayfasında geldiğinizde altı kısımda FUTURES yazısını göreceksiniz.

İlk kez futures işlem yapacaksanız uygulamanın size yönelteceği soruları cevaplamanız gerekmektedir. Bu sorular sizin risk yönetiminizi yapmanız amacıyla bilgilendirme ve kısa bir eğitim tarzında düzenlenmektedir. Soruları cevapladıktan ve gerekli onayları verdikten sonra artık futures işlemleri kullanmaya hazırsınız. Futures işlemler hakkında daha detaylı bilgi için Futures Nasıl Kullanılır Video içeriğimizi izleyebilirsiniz.

Binance Futures hesabınıza nasıl para yatırabilirsiniz?

Borsa cüzdanınız (Binance’de kullandığınız cüzdan) ile Futures (vadeli işlemler) cüzdanınız (Binance Futures’ta kullandığınız cüzdan) arasında istediğiniz zaman para transferi yapabilirsiniz. Vadeli işlemler USDT çiftleri ile yapıldığı için cüzdanınıza USDT aktarmanız gerekiyor. Ek olarak Futures (vadeli işlemler) cüzdanınıza bir miktar BNB de aktarabilirsiniz. İşlemlerde komisyon olarak BNB kesilecek ve ekstra %10 komisyon indirimi ile toplamda %20 daha az komisyon ödersiniz.

Öncelikle Binance hesabınızda şayet futures için kullanacak USDT varlığınız yoksa bu konuda bilgi almak için Kripto Para Eğitimi makalemizi mutlaka okumalısınız.

Spot bakiyenizde USDT mevcut ise  futures cüzdanına para aktarmak için spot cüzdan sayfasının üst köşesindeki transfer butonunu tıklayın. Karşınıza çıkan sayfada transfer kısmını ‘’Spot Wallet-USDS-M Futures’’olarak ayarlayın ve aktarmak istediğiniz miktarı belirleyin ve aktarımı onaylayın (confirm transfer) tıklayın. Vadeli İşlem cüzdanınıza eklenmiş bakiyeyi 5 saniye içinde göreceksiniz. Vadeli işlem hesabına hesabına transfer ettiğiniz varlığı uygulamanın alt kısmındaki futures butonunu tıklayarak görebilirsiniz.

Futures işlemlerde kaldıraç nasıl kullanılır?

Futures işleminizde uygulayacağınız kaldıracı belirlemek için uygulamadan futures platformuna girdikten sonra üst kısımda mevcut kaldıraç oranınız(varsayınlan 20x) yazmaktadır.Bu kısma tıklayarak kaldıracınızı kendinize göre ayarlayabilirsiniz.. Kaldıracı 3x,5x ayarladık diyelim sıradaki  işlem,futures işlemimizi Long(BUY) yani işlemin yükselmesi yönünde mi açacaksınız. Yoksa Short(SELL )düşmesi yönünde mi açacaksınız?

Pozisyon büyüklüğü arttıkça kullanabileceğiniz kaldıraç oranının azalacağını bilmeniz önemlidir. Benzer şekilde pozisyonunuz küçüldükçe kullanabileceğiniz kaldıraç oranı yükselir. Lütfen daha yüksek kaldıraç kullanmanın daha yüksek likidasyon( rest – paranın sıfırlanması ) riski taşıdığını unutmayın. Deneyimsiz kullanıcıların tercih ettikleri kaldıraç oranı konusunda dikkatli olması gerekir. 10x i geçmeyin zarar edersiniz tecrübeyle sabittir.

Futures işlemler konusunda deneyim sahibi olmak için sizler için tamamen ücretsiz olan eğitim serimizi Coinmuhendisi Youtube kanalımızda bulabilirsiniz.

Binance Futures’ta Kaldıraçlı LONG & SHORT İşlemler Nasıl Açılır ?

Kaldıraçlı işlem yaparken, işlem yapacağınız coin’in artacağını düşünüyorsanız buy / long, düşeceğini düşünüyorsanız sell / short işlemi yapmanız gerekiyor. Fiyatın artacağını düşünüyorsanız BTC/USDT işlem çiftinde buy / long işlemi yapabilirsiniz. Bitcoin’in düşeceğini öngörüyorsanız sell / short işlemi yaparak BTC düştükçe para kazanabilirsiniz.

Her zaman limit kısmından emir girmeye çalışın çünkü daha az komisyon ödersiniz ! Market emir kısmını sadece çok ani büyük dump ve pumplarda kullanmaya çalışın. 10x kaldıraç ile 0.2 BTC’lik işlem yaptığınızda işlemin büyüklüğü 2 Bitcoin olacaktır. Kaldıraç sayesinde 2 Bitcoin’iniz varmış gibi işlem açmış oluyorsunuz. 0.1 btc ile 100 x kaldıraç açarsanız bu mantıkla 10 BTC büyüklüğünde işlem açmış oluyorsunuz. %1 yükselişte paranız 2 katına çıkarken %1 ilk düşüşte paranız sıfırlanır. Bu kumara girmemeniz bizim önerimizdir. Price kısmından emrin gerçekleşmesini istediğiniz fiyatı belirleyebilirsiniz.

Emri limit price kısmından girince işlem “active orders”a düşüyor. ve fiyat 7820 seviyesine geldiğinde ise “open positions”a düşüyor ve pozisyonu açmış bulunuyorsunuz. İşlem emri gerçekleştiğinde sol alt tarafta ”positions” kısmında emrinizi görebilirsiniz.

Henüz gerçekleşmemiş ise ”open orders” kısmından görüntüler dilerseniz iptal edersiniz. İşlemin kapanmasını istediğiniz fiyatı belirlemek için ”close position” kısmından limit seçeneğine tıklayarak fiyat girebilirsiniz. Pozisyonu anında kapatmak için markete tıklayabilirsiniz. Bu şekilde emir piyasa fiyatından kapatılacaktır.

Limit Order: Bildiğimiz gibi bi limit belirliyorsunuz, fiyat o seviyeye geldiğinde işlemi açıyor.

Quantity: Kaç dolarlık işlem yapacağınızı belirlediğimiz yer.

Limit Price: Hangi seviyeden işlemi başlatacağımızı yazdığımız yer.

Market order : Anlık fiyattan direkt pozisyonu açıyor. Market order yerine limit order kullanın. Limit order ya komisyon kesmiyor ya da market order’a göre daha az kesiyor. AyrIca sitenin overload olduğu durumlar oluyor. Hacmin çok fazlaya ulaştığı durumlar ki bu çok sert düşüş(dump) ve sert yükselişlerde (pump) durumları gerçekleşiyor.

CROSS ve İZOLE işlem türleri nedir ?

Cross modunda pozisyonunuzda likidite olma yani sıfırlanma riski varsa Binance bunu önlemek için diğer pozisyonları ve bütün bakiyeyi kullanabiliyor. Dolayısıyla cross margin modunda herhangi bir pozisyon tehlikeye girerse mevcut bütün bakiyeyi kaybedersiniz. Kaldıraç yüksek olup terste kalırsanız liq price isolated da tüm bakiyeyi kullandığından sizi riske etmeyecek yerde olur. Fakat çok büyük terste kalırsanız tüm bakiyeyi kaybedersiniz bu sebeple mutlaka STOP KULLANIN !

İsolated modunda ise her pozisyon sadece pozisyonu açtığınız parayı kullanıyor. Herhangi bir işlemdeki risk diğer pozisyonlarınızı ve bakiyeyi etkilemiyor. Bu açıdan işlemin likidite olması durumunda kaybı minimize etmek için ”isolated” seçebilirsiniz.

Binance Futures Stop Kullanımı ?                

Örneğin Bitcoin fiyatı 10.000 doları aşarsa büyük bir yükseliş yaşanacağını düşünüyorsunuz. Sadece Bitcoin 10.000’i aşarsa long işlem girmek istiyorsunuz. Bu durumda stop limit order kullanabilirsiniz.

Trigger fiyatını 10.000 USDT, alış fiyatını ise 10.050 USDT olarak belirlediğinizde Bitcoin 10.000 dolara ulaştığı an işleminiz otomatik piyasaya konacak ve fiyat 10.050’ye geldiğinde 10.050 USDT’den alım işlemi gerçekleşecektir. Bu şekilde stop limit emrini pozisyon açmak için kullanmış olursunuz.

Örneğin bir long pozisyonunuz varsa düşüş durumunda kaybı minimize etmek için stop limit kullanabilirsiniz. 8000 USDT’den long işlem girdiniz ancak fiyat 7800 USDT altına düşme ihtimaline karşı stop limit / sell işlemi girebilirsiniz. Bu durumda trigger fiyatı için 7800 USDT, satış fiyatı için de 7800 altı bir fiyat girmeniz gerekecektir.

Stop limit emirlerinden biri kayıp durumunda belli bir seviyede pozisyonu kapatmak için. Pozisyonu açma fiyatımız 8820 USDT (entry price). İşlem short olduğu için trigger fiyatı 8870, buy fiyatı ise 8890 olarak belirlendi. Yani Bitcoin ters yönlü hareket yapıp yükselirse işlem 8870 USDT’de aktif olacak ve 8890 USDT’de pozisyon ”buy” işlem ile kapanır.

Diğer Stop Limit Emri ise Bitcoin fiyatı istediğimiz gibi düşerse kar ile pozisyonun kapanması için Trigger fiyatı 8790, ”buy” fiyatı ise 8760 olarak belirlenir. Pozisyonu açtığımız fiyat 8820 USDT ve işlem short. Bitcoin 8790’a düşerse emir aktif olacak ve 8760 USDT’de kar ile pozisyon kapanır.

Binance Futures Hesap Makinesi Ne İşe Yarar ?

Hesap makinesini emir giriş alanının üst kısmında bulabilirsiniz. Bir long (alış) veya short (satış) pozisyonu girmeden önce değerleri hesaplamanızı sağlar. Her sekmedeki kaldıraç kaydırıcısını, hesaplamalarınız için temel olarak kullanmak üzere ayarlayabilirsiniz.

Binance Futures Funding Nedir ?

Binance Futures’ta her 8 saatte bir long veya short pozisyon açanlar tarafından funding ödemesi yapılıyor. Bu bir komisyon değil. Ödeme kullanıcıların bir biri arasında gerçekleşiyor. Long açanlar short açanlara short açanlar long açanlara küçük miktar ödeme yapıyor. Her 8 saatte hesaplanan bu değer eksi bir değer diyelim. Long pozisyonu açmışsanız ödeme sizin hesabınıza yatar.

Binance Futures Fonlama Ödemesi Neye Göre Dağılıyor ?

Binance vadeli işlemlerde fonlama ödemesi ”kalan süre” olarak belirtiliyor. Kalan süre sıfır olduğunda fonlama ödemesi yapılıyor. Binance Futures’ta görebileceğiniz bu değer artı ise ödemeyi ödemeyi long pozisyonu açanlar yapıyor ve ödeme short pozisyonu açmış kişilere gidiyor. Gelen ve giden ödemeleri ”Transaction History” kısmından görebilirsiniz.

Çok yüksek kaldıraçlarla pozisyon açık beklerseniz zarar edebilirsiniz. Yüksek kaldıraçlarla pozisyonları uzun süre açık tutmanızı önermiyoruz.

Fonlama oranı günde üç kere gündüz 11.00 , akşam 19.00 ve gece 03.00 da olmak üzere 8 saat aralıkla devreye girmekte. Funding’in amacı al pozisyonunda olanlar sat pozisyonlarına öder. Amaç Long pozisyon da olanların sayısı azalırken short pozisyonda bulunanların sayısını arttırmak.

Buradaki asıl amaç bu şekilde yaparak market fiyatı ile vadeli işlemler de olan fiyatı dengelemek. Tersi için de aynı amacı dengelemek

Korunma Modu (Hedge mode) nasıl kullanılır?

Hedge Modunda, tek bir sözleşme için hem long hem de short pozisyonları aynı anda tutabilirsiniz.  Diyelim ki daha uzun vadede Bitcoin fiyatında yükseliş bekliyorsunuz, bu yüzden açık bir pozisyonunuz var. Aynı zamanda, daha kısa hızlı satış (short) pozisyonlar almak isteyebilirsiniz. Hedge (Riskten Korunma) Modu tam da bunu yapmanızı sağlar. Bu durumda hızlı short pozisyonlarınız long pozisyonunuzu etkilemez.

Açık emirleriniz veya pozisyonlarınız varsa, pozisyon modunuzu ayarlayamazsınız. Varsayılan durumda tek yön (one-way) modu vardır. Tek bir sözleşme için hem long hem de short pozisyon açmanıza izin vermez. One-way modunda bunu yapmaya çalışırsanız pozisyonlar birbirini iptal eder. Bu yüzden Hedge Mode’u kullanmak istiyorsanız manuel olarak etkinleştirmeniz gerekir. Bunu şu şekilde yapabilirsiniz.

Uygulama futures sayfasında en üst kısımdaki 3 noktaya basın. Karşınıza çıkacak sayfada Preferences yazısını tıklamanız gerekir. Bu alana girdikten sonra PositionMode Setting kısmından hegde modu aktif edebilirsiniz.

Futures hesabınızı kayıt linkinden  İndirimli  kodu ile açtıysanız %10 daha az komisyon ödeyeceksiniz. Ayrıca Futures (vadeli işlemler) hesabınızda Binance Coin (BNB) tutarsanız komisyon oranı ekstra %10 daha düşecektir.

Binance Futures hakkında detaylı bilgi için sizler için paylaşmış olduğumuz tamamı ücretsiz ‘‘0’dan Binance Futures Eğitimi”serimizi kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir