Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$64.018
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.018
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Kripto şirketi Genesis de çekim işlemlerini askıya aldığını duyurdu

Investing.com – Kripto aracılık şirketi Genesis, FTX’in iflası sonrası anormal çekim talepleri olduğunu bildirmesinin ardından bugün kredi bölümündeki işlemleri askıya aldığını duyurdu.

FTX çöküşünün zincirleme etkisi devam ediyor

Genesis Yönetimi tarafından yapılan açıklamada fon çekim taleplerinin şirketin kredi bölümü Genesis Global Capital’ın likiditesini aştığı bildirildi. Şirket, fon sağlamak adına yeni seçenekleri değerlendirmeye başladıklarını söylerken kredi bölümünün yeniden yapılandırılacağı bilgisini verdi.

Diğer yandan yapılan açıklamada kripto şirketinin spot ve vadeli işlemleriyle saklama hizmetinde bir aksama olmadığı vurgulandı.

Genesis, kripto endüstrisi için neden önemli?

Son gelişme FTX’in ani çöküşü sonrası kripto yatırımcılarında panik havasının devam ettiğini gösteriyor. Bu yüzden FTX ile bağlantılı olmayan kripto şirketleri dahi fon çekiminin hızlandığı bugünlerde likidite sıkışıklığı riskiyle mücadele etmek zorunda kalıyor. Güncel durumda Genesis, sektördeki kurumsal şirketler için önemli bir fon sağlayıcısı konumunda bulunduğu için şirketin finansal durumu yakından takip ediliyor. Zira Genesis, piyasada yüksek miktarlı işlem yapan profesyonel yatırımcılar ve kurumlar için ticaret ve saklama hizmeti sunan piyasanın en eski kripto para aracılarından biri konumunda bulunuyor.

Şirket, ayrıca son birkaç yıldır piyasa yapıcıları için en büyük kripto kredi kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor. Ancak 2022 yılında yaşanan kriz şirketin kredi departmanın da önemli ölçüde daralmasına yol açtı. Yılın ilk aylarında 44 milyar doları bulan kredi hacminin son çeyrekte 8,5 milyar doların altına düştüğü raporlandı.

Genesis, geçen hafta FTX’te kilitli kalan 175 milyon doları olduğunu açıklamış bu açığın ana  şirketi Digital Currency Group’tan finanse edileceği bilgisi verilmişti. Şirket daha önce ise iflas eden diğer bir şirket olan Three Arrows Capital’a kullandırdığı 2,4 milyar dolarlık krediden dolayı zor duruma düşmüştü.

Gemini borsası, Genesis’in işlemleri durdurmasından etkilendiğini açıkladı 

ABD merkezli kripto borsası Gemini, Genesis Global Capital’in çekim işlemlerini durdurmasının ardından Earn programı kapsamında müşteri alacaklarının karşılanamayacağını duyurdu.

Yapılan duyuruda borsa yetkilileri, Earn programın kapsamında müşterilerine karşı yükümlülüklerini yerine getirmek için azami çabayı gösterdiklerini söylerken diğer ürün ve hizmetlerinde bir sorun olmadığını ve Gemini borsasının %100 rezervli bir borsa ve saklama kurumu olduğunun altını çizdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir