Kriptolar:
32391
Bitcoin:
$98.036
% 0.01
BTC Dominasyonu:
%58.0
% 0.12
Piyasa Değeri:
$3.30 T
% 0.77
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 98.036
BTC Dominasyonu:
% 58.0
Piyasa Değeri:
$3.30 T

NFT Oluşturmak için En İyi 5 Platform

Yıl boyunca, NFT’ler dünyayı kasıp kavurdu. Sektör büyük bir patlama yaşadı. Sanatçılar, geliştiriciler ve içerik üreticiler tarafından oluşturulan on milyonlarca dolara satılan birçok NFT sanat eserleri var.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

NFT oluşturmadan, onu platformlarda dijital bir varlık haline getiremezsiniz. NFT oluşturmak istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Bu yazımızda NFT’lerinizi kolayca oluşturabileceğiniz 5 platformu listeledik.

1. Enjin

Ethereum blok zincirinin özel bir versiyonu olan JumpNet’i kullanarak Enjin aracılığıyla NFT oluşturabilirsiniz. Enjin’in kendi tokeni ENJ üzerinden ticaret yapabilirsiniz.

Bu nedenle, Enjin kullanarak NFT oluşturmaya başlamak için kendi ENJ fonunuza ihtiyacınız olabilir. Bir ENJ şu anda iki dolara mal oluyor. Ayrıca, işlemleri daha kolay hale getirmek için NFT’leri bu şekilde basarken Enjin cüzdanınızı bağlayabilir ve Enjin Coin’i (ENJ) Ethereum ve JumpNet blok zincirleri arasında taşıyabilirsiniz.

Üstelik Enjin, NFT oluşturmak için herhangi bir gaz ücreti almıyor. Ancak, Enjin sanat NFT’lerinden ziyade oyun NFT’lerine yönelik bir platformdur, bu nedenle sanat odaklı NFT’leriniz için başka platformlar düşünebilirsiniz.

2. Binance Smart Chain

Dünyaca ünlü kripto borsası Binance, her gün milyarlarca dolar değerinde kripto para ticareti yapan genel olarak popüler ve güvenilir bir platformdur. Ancak Binance, kripto para ticaretinin ötesine geçerek orijinal Binance blok zincirinin yanında bağımsız olarak çalışan Binance Akıllı Zinciri (BSC) ile NFT’lerinizi kolayca oluşturabileceğiniz bir platformda sunuyor.

BSC kullanarak NFT oluşturmak ücretsiz olmasa da, ücret oldukça azdır. Şu anda, NFT başına sadece 0,05 milyar nb’ye mal oluyor, bu da yaklaşık 2,60 dolar. Bu nedenle, Binance Akıllı Zincir aracılığıyla NFT’nizi basmak için çok fazla ödeme yapmayacaksınız, ancak bunu diğer birçok platformda ücretsiz olarak yapabilirsiniz.

Ek olarak Binance, NFT’niz satın alındığında basım ücretine ek olarak %2,5 hizmet ücreti alır. Bu iki ücret can sıkıcı görünse de, diğer birçok NFT oluşturma platformunun aksine BSC’de gaz ücreti yoktur.

Binance Smart Chain’de NFT oluşturmak için bir Metamask veya Trustwallet yazılım cüzdanına ihtiyacınız olacak. Metamask ve Trustwallet’i hem masaüstünüze hem de akıllı telefonunuza indirebilirsiniz.

3. Forge

Forge, Enjin gibi, oyun NFT’leri oluşturmak isteyenler için uygun bir platformdur. Oyun NFT’leri için Forge, tüm ihtiyaçlarınız için güvenilir ve kullanıcı dostu bir platformdur.

Bu listedeki diğer platformların aksine, Forge’in kendi bağımsız blok zinciri yoktur. Bununla birlikte, üç ana blok zincirini destekler: Ethereum, Polygon ve Binance Smart Chain.

Orijinal bir NFT oluşturucusu olmak istiyorsanız, Forge web sitesi bir form doldurmanızı ister; burada adınızı, temel iletişim bilgilerinizi girmeniz ve NFT portföyünüze sosyal medyaya bağlantılarınızı girmeniz gerekir.

4. Rarible

Rarible, OpenSea’ye alternatif olarak hizmet eden popüler bir NFT platformudur. Rarible, OpenSea ile aynı trafiği almasa da, NFT’lerinizi oluşturmak ve satmak için Rarible iyi bir seçenektir. Ayrıca NFT meraklılarının bağlanabileceği bir topluluk bölümü vardır.

Dijital varlıkları oluşturmanın çevre dostu bir yol olan ve kullanıcıların daha az maliyetle NFT oluşturmalarına imkan sağlayan Rarible’de NFT’nizi ücretsiz olarak basmanıza olanak tanır.

5. OpenSea

OpenSea, NFT ile ilgili her şeyi tek bir yerde birleştiren saygın ve güvenilir bir web sitesidir. OpenSea ile dijital varlıkları kolayca satın alabilir, satabilir, oluşturabilirsiniz. OpenSea muhtemelen bir NFT satmak için seçebileceğiniz en iyi yerlerden biridir.

OpenSea, NFT oluşturmak için bir ücret talep etmese de, NFT’nizin sattığı fiyattan %2,5 oranında bir indirim alır.

OpenSea ayrıca gas ücreti alır. Bunlar, siteyi çalıştırmak için gereken bilgi işlem gücünü telafi etmek için kullanıcıların ödemesi gereken ücretlerdir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir