Günlük işlem hacmi açısından en büyük kripto para borsası olan Binance’ten önemli duyurular geldi. Bu duyurulardan biri, ünlü meme coin Shiba Inu’yu (SHIB) da kapsamakta. Ayrıca geçtiğimiz aylarda çöküş ile gündeme gelen Terra için ağ güncellemesi desteklenmekte. İşte detaylar…
Binance, Terra (LUNA) ağ güncellemesini destekliyor
İşlem hacmiyle en büyük kripto borsası olan Binance, geçtiğimiz aylarda çöküş yaşayıp toparlanmaya çalışan Terra için güncellemeyi destekliyor. Terra (LUNA) ağ yükseltmesi 890.000 blok yüksekliğinde, yani yaklaşık olarak 30 Temmuz 2022, TSİ 03.00’te gerçekleşecek. LUNA’nın para yatırma ve çekme işlemleri yaklaşık 30 Temmuz 2022, TSİ 01:00’den itibaren askıya alınacaktır.
Terra (LUNA) ağ yükseltmesi 890.000 blok yüksekliğinde gerçekleşecek. Tahmini süre yalnızca kullanıcıların referansı içindir. Binance hesaplarında LUNA bulunduran tüm kullanıcılar için ilgili tüm teknik gereksinimleri Binance üstlenecektir.
TUSD ağ entegrasyonu tamamlandı
Öte yandan Binance, TrueUSD (TUSD) TRC20 ağ entegrasyonunu tamamladığını duyurdu. Ardından, ara yatırma ve çekme işlemlerini açtı. Yani TUSD için para yatırma ve çekme işlemleri artık TRC20 ağında açık. TrueUSD (TUSD), tamamen teminatlı olduğu iddia edilen, yasal olarak korunan ve şeffaf bir şekilde doğrulanmış bir ERC-20 tokenidir. ABD dolarına sabitlenir ve 1: 1 oranını korur. Ayrıca, TrustToken platformunda inşa edilen ilk kripto varlıktır.
Binance Liquid Swap, SHIB/BUSD havuzu ekledi
Binance son olarak, dört yeni likidite havuzu açtığını açıkladı. Bu havuzlar, Binance USD (BUSD) paritesi ile öne çıkıyor. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Binance USD, Binance’in ABD dolarına sabitli stablecoin’idir. Eklenen paritelerin tamamı ise aşağıdaki şekilde:
- Dogecoin (DOGE) / Binance USD (BUSD)
- Chainlink (LINK) / Binance USD (BUSD)
- Litecoin (LTC) / Binance USD (BUSD)
- Shiba Inu (SHIB) / Binance USD (BUSD)
Swaplar, özellikle büyük işlemler için fiyatların daha istikrarlı olması ve ücretlerin daha düşük olması nedeniyle, stablecoin’ler için özellikle yararlıdır. Binance Liquid Swap, bir likidite havuzuna dayanır: her havuzda iki token vardır ve bu iki tokenin nispi miktarı fiyatı belirler. Havuzda tokenlar olduğu sürece takaslar gerçekleşebilir. Kulağa karmaşık gelse de aslında oldukça basit, çünkü her şey Binance tarafından yapılıyor: kullanıcıların yalnızca likidite sağlaması veya tokenlarını token havuzlarında değiştirmesi gerekiyor. Ayrıca Binance, likidite sağlarken havuzda gerçekleşen işlemler için faiz ve komisyon payı öder. Binance Liquid Swap, merkezi olmayan finansın (DeFi) nasıl çalıştığını anlamaya başlamak için bir ağ geçidi olarak kullanımı kolay bir üründür.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.