Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$98.905
% 1.83
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 98.905
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Çin Merkez Bankası’ndan ‘kriz modu’ politikasını değiştirme sinyali

Küresel Merkez Bankalarının faiz artırdığı ortamda Çin Merkez Bankası da finansal sistemden nakit çekmeye hazır görünüyor. Bu durum bankanın para politikasında kriz modundan normalleşmeye doğru ilerlediğinin bir işareti.

Banka günlük kısa vadeli likidite operasyonunu 3 milyar yuan’la (447 milyon dolar) Ocak 2021’den bu yana en düşük seviyeye çekti. Bu hızla, bu ayın ilk beş gününde Haziran sonuna doğru enjekte ettiğinden daha fazla nakit çekmesi muhtemel.

Çin Merkez Bankası’nın bu adımı, Mayıs ayında imalat sektörü aktivitesinin Şubat’tan beri ilk kez iyileştiğini gösteren verinin ardından geldi.

Bankanın likidite duruşundaki değişim, kısa vadeli tahvil getirilerini şimdiden artırdı ve bu durum salgının vurduğu ekonomiyi güçlendirmeyi amaçlayan bol nakit tarafından çıpalanmaya devam eden para piyasası faizlerini yükseltebilir.

Citic Securities Başekonomisti Ming Ming paylaştığı bir notta bankanın, para politikasını kriz modundan normalleşmeye kaydırdığını belirtti. Uzman “Merkez Bankası, salgının ekonomik büyümeye zarar verdiği ikinci çeyrekte düşük faiz seviyelerine müsamaha gösterdi, ancak bu sona eriyor olabilir” değerlendirmesini yaptı.

Ülkede vakalar yüksek seyrettiği için Çin Merkez Bankası hala gevşek para politikası sürdüren birkaç bankadan biri.

Banka yılın ilk yarısında zorunlu karşılık oranında indirim ve kârını devlete aktarma gibi araçlarla bankacılık sistemine nakit katmıştı.

Analistler, yılın ikinci yarısında PBOC’den daha fazla sıkılaşma bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir