Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$98.964
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 98.964
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Bu Altcoin Fena Çakıldı: Havuzu Boşalttılar!

Rug pull, geliştiriciler tarafından çeşitli vaatlerle piyasaya sürülen, yatırımcıların fonlarını topladıktan sonra token manipülasyonlarıyla ceplerini doldurup kaçan kötü niyetli ekip veya kişilerin uyguladığı bir yöntem. Bu tür altcoin dolandırıcılıkları çeşitli şekil ve boyutlarda yapılıyor. Likidite dolandırıcılığı ise en tipik rug pull türü. Blockchain güvenlik firması Certik Alert tarafından bildiren en son rug pull ise MIC token oldu.

Altcoin %86 düştü, 150 bin dolar kayıp

Certik Alert tarafından yapılan yakın tarihli bir uyarı, IDO’su Legendary_Retro tarafından düzenlenen MIC token üzerine. Altcoin fiyatı havuzlarından 150 dolarlık çıkıştan sonra %85 değer kaybetti. Legendary_Retro, BSC tabanlı bir GameFi platformu. MIC token IDO’su Lengendgame tarafından gerçekleştirildi ve IDO yatırımcılarının satışları fiyatı bu kadar düşüremeyeceği için projenin rug pull olduğu düşünülüyor. 14 Mart’ta yayınlanan aşağıdaki Certik Alert paylaşımı, MIC token havuzlarından 150 bin doların çıkarıldığını ve büyük ihtimalle rug pul olduğunu söylüyor:

Havuzlardan 150 bin doların üzerinde kayıp oldu. Bu, MIC fiyatının %85’ten fazla düşmesine neden oldu ve bir rug pull için yüksek şüphe yarattı.

Rug pull’dan nasıl korunurum?

“Rug pull”, anonim, NFT avatarlarına sahip gölgeli projeler kripto yatırımcılarının parasıyla kaçtığından, kripto piyasalarında meydana gelebilecek felaket bir olaydır. Bu tür projelerden kaçınmak, yalnızca yatırım yapmadan önce biraz durum tespiti yapmakla ilgilidir. Her şeyden önce, projenin kaç eşleşmesi olduğu kontrol edilebilir. Yalnızca Ethereum veya başka bir çok büyük kripto projesi ile eşleştirilirse, bu, kripto paranın bir sahtekarlık olabileceğinin iyi bir işaretidir.

Ek olarak, likidite havuzlarına bakarken, kilitlenme dönemine göz atın. Hiçbir likidite kilitli değilse, likidite sağlayıcısının bir çıkış stratejisi olduğunu söylemek güvenlidir. “Toplam kilitli değeri” veya TLV’de kontrol edilmeli. Yüzdenin %80-100 civarında kilitli olması şüpheleri azaltır. Ardından, projenin web sitesi kontrol edilmeli. Yasal görünüyor mu yoksa site “yapım aşamasında” mı? Son olarak, bazı risk analizi platformlarından ve Blockchain güvenlik firmalarından kontrol sağlayın. coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, bu tarz projeler Binance borsasına bile sızabiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir