Kriptolar:
36635
Bitcoin:
$92.271
% 1.29
BTC Dominasyonu:
%58.7
% 0.03
Piyasa Değeri:
$3.15 T
% 1.57
Korku & Açgözlülük:
28 / 100
Bitcoin:
$ 92.271
BTC Dominasyonu:
% 58.7
Piyasa Değeri:
$3.15 T

FED Yetkilisi Bowman’dan Kripto Dünyasını Sarsacak Mesaj: “Değişim Kapıda”

FED Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, son açıklamalarında kripto para ve bankacılık denetiminde önemli mesajlar verdi. Bowman, göreve geldiği dönemde bankaların müşteri seçiminde “itibar riski” gerekçesiyle ayrımcılık yapmasını engellemek amacıyla ilgili denetim yönergelerini kaldırdığını belirtti.

Bu sayede bankalar, yasal faaliyet gösteren herkesi müşteri olarak kabul edebilir ve iş modeline, siyasi görüşüne veya başka nedenlere dayanarak ayrımcılık yapamaz.

Kripto Varlıklar ve Düzenleyici Yaklaşım

Bowman, kripto varlıklar konusunda da daha yumuşak ve işbirlikçi bir tutum sergiledi. FED’in iki yıl önce kurduğu “yenilikçi gözetim grubu”nun dağıtıldığını ve denetim bilgi birikiminin doğrudan bölgesel FED bankalarına aktarıldığını açıkladı. Bowman, Kongre’nin kabul ettiği düzenlemelerle dijital varlıkların hem bankacılık sistemi içinde hem dışında yasal çerçevede faaliyet gösterebileceğini ifade etti.

Bowman ayrıca, sektörün düzenleyicilerle işbirliği yaparak blockchain ve diğer teknolojik sorunları çözme potansiyelini anlamaya yardımcı olmasını teşvik etti ve şöyle açikladı:

“Teknoloji ve yeni ürün/hizmetlerin benimsenmesi ve entegrasyonu konusundaki kültürümüzü değiştirmeye kararlıyım”

Sermaye Düzenlemeleri ve Kaldıraç Oranı

FED yetkilisi, ek kaldıraç oranı (Supplementary Leverage Ratio – SLR) ile ilgili yeni bir teklif yayınlandığını ve bu düzenlemenin bankaların Hazine piyasasında faaliyet göstermesini kısıtlamak yerine desteklemeyi amaçladığını açıkladı. Bowman, Basel III uyum sürecinin diğer ülkelerde tamamlandığını, ABD’nin kendi çerçevesini oluştururken uluslararası standartları da dikkate alacağını söyledi.

Ayrıca, büyük bankaların derecelendirme sisteminde değişiklikler yapılacağını ve stres sermaye tamponu, G-SIB ek yükümlülüğü, Basel III ve kaldıraç oranı düzenlemelerinin birlikte ele alınacağını belirtti.

ABD’de Denetim Yapısı ve Olası Değişiklikler

Bowman, ABD’deki çok başlı denetim yapısına yönelik eleştiriler hakkında da konuştu. Mevcut sistemin ulusal ve eyalet bankaları için gerekli olduğunu, olası bir değişikliğin ise Kongre’nin yetkisinde bulunduğunu vurguladı.

Bowman’ın açıklamaları, hem kripto sektöründe hem de geleneksel bankacılıkta önemli bir değişim sinyali olarak yorumlanıyor. Kripto yatırımcıları ve bankacılık sektörü, FED’in bu yeni yaklaşımını yakından takip ediyor.

Son Dakika kripto para haberleri için hemen tıkla

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir