Kriptolar:
32960
Bitcoin:
$94.070
% 1.84
BTC Dominasyonu:
%56.1
% 1.40
Piyasa Değeri:
$3.29 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 94.070
BTC Dominasyonu:
% 56.1
Piyasa Değeri:
$3.29 T

Rusya 10 Bölgede Kripto Madenciliğini Yasakladı!

Rusya 10 Bölgede Kripto Madenciliğini Yasakladı!

Rusya hükümeti 1 Ocak 2025’ten itibaren belirli bölgelerde kripto para madenciliğini yasaklayan bir kararnameyi onayladı. TASS haber ajansının bildirdiğine göre bu yasaklar 15 Mart 2031’e kadar yürürlükte olacak. Alınan kararın amacı enerji tüketiminde sanayinin taleplerini dikkate alarak dengeyi korumak.

Hangi Bölgelerde Yasak Uygulanacak?

Hükümet şu bölgelerde dijital para madenciliği ve madencilik havuzlarına katılımı yasakladı:

Dağıstan, İnguşetya, Kabardey-Balkar, Karaçay-Çerkes, Kuzey Osetya, Çeçenistan, Donetsk, Lugansk, Zaporijya ve Herson bölgeleri.

Bunun yanı sıra İrkutsk Bölgesi, Buryatya ve Zabaykalski Krayı’nın bazı alanlarında madencilik sadece enerji tüketiminin yoğun olduğu dönemlerde geçici olarak yasaklanacak. Bu dönemler 2025 yılı için 1 Ocak-15 Mart arasında, sonraki yıllar için ise 15 Kasım-15 Mart arasında olacak.

Enerji Dengesi ve Ekonomik Eşitsizlik

Enerji sektöründe uzmanlar yasağın sadece enerji yetersizliği değil aynı zamanda bazı bölgelerdeki düşük elektrik tarifelerinden kaynaklanan sübvansiyonlarla da ilgili olduğunu ifade etti. Merkez TEP Ekonomi Merkezi Başkan Yardımcısı Sergey Kolobanov düşük maliyetli elektrik tarifelerinin diğer bölgelerdeki üreticiler ve tüketiciler tarafından karşılandığını belirtti.

Kripto Madenciliğinin Hukuki Durumu

Kasım 2023 itibarıyla Rusya’da madencilik faaliyetleri belirli koşullarda yasallaştırıldı. Federal Vergi Hizmetine (FNS) elde edilen varlıklar ve kripto cüzdan adreslerinin bildirilmesi zorunlu hale getirildi. Bireysel girişimciler ve tüzel kişiler için madenci kayıtlarına veri girişi zorunlu tutulurken bireysel kullanıcılar ayda 6.000 kWh enerji tüketimiyle sınırlı olarak dijital para kazanabiliyor.

Bu düzenlemeler Rusya’nın enerji yönetiminde daha sürdürülebilir bir sistem kurmayı ve ekonomik eşitsizlikleri azaltmayı hedefliyor.

Bu Yazımıza Göz Atın: Merkeziyetsiz Bilim DeSci Nedir? Nasıl Çalışır?

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir