Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$97.934
% 3.37
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 97.934
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Bu Web 3.0 Coin’inde Önemli Gelişmeler Var: Çift Haneli Yükseldi!

Altcoin grafik kataloğu genişledikten ve Web3, kripto ve teknoloji sektörü profesyonelleri arasında modaya uygun bir tartışma konusu haline geldikten sonra The Graph (GRT), çift haneli fiyat artışı görmeye başladı. Bu yazıda, Web 3.0 coin fiyatını yükselişe geçiren 3 faktörü inceleyelim.

Web 3.0 coin modası GRT fiyatına ivme kazandırıyor

The Graph (GRT), verilerin alınması ve yönetilmesinin geleceğine odaklanan bir Blockchain projesi, alt grafikler adı verilen açık API’lerin oluşturulması yoluyla Ethereum ve IPFS gibi ağları sorgulamak için tasarlanmış bir dizin oluşturma protokolüdür. TradingView verilerine göre GRT, 24 Ocak’ta 0,34 dolara düştüğünden bu yana 0,48 dolardan önemli destek ve direnç seviyesinin üzerinde sürekli bir atılım için birçok girişimde bulundu.

Peki GRT fiyatı neden yükseliyor? coinmuhendisi.com olarak analizlelrini paylaştığımız Jordan Finneseth, bunun 3 nedenden kaynaklandığını düşünüyor…

Genişleyen “subgraphs” kütüphanesi

The Graph’in son zamanlarda popülaritesindeki artışın temel nedenlerinden biri, ağın popüler merkezi olmayan uygulamaları ve Blockchain teknolojilerini destekleyen genişleyen alt grafik koleksiyonudur. Alt grafikler (subgraphs), verileri daha erişilebilir hale getirmek için herkesin oluşturabileceği ve kullanabileceği açık uygulama programlama ara yüzleridir (API’ler). Graph protokolü, dünyanın her yerinden herkese açık tüm verilerin küresel bir grafiğini oluşturmayı amaçlar; bu veriler daha sonra değiştirilebilen, kategorize edilebilen ve herkesin sorgulaması için birçok uygulama arasında paylaşılabilir.

Protokol şu anda Ethereum (ETH) ağında barındırılıyor, ancak yakında Binance Smart Chain, Avalanche, Fantom, Arbitrum, Polygon ve Moonriver gibi Ethereum sanal makinesi (EVM) uyumlu ağlar için destek içerecek.

Yeni geliştirici ve topluluk girişimleri başlatıldı

The Graph’e ilginin artmasının bir başka nedeni de, projenin bir stant sürdürdüğü mevcut ETHenver konferansı gibi etkinlikler aracılığıyla topluluk erişimini ve katılımını teşvik etme girişimleri. ETHenver konferansı sırasında Nifty Chess tarafından düzenlenen bir satranç yarışmasına sponsor olmanın yanı sıra The Graph, önemli Ethereum devex teknolojisinin geliştirilmesini finanse etmek için Nomic Foundation’a 1 milyon dolarlık bağış da dahil olmak üzere hibeler vererek geliştirici topluluğuna yardımcı oluyor.

Graph Grants programı ayrıca Alpha Finance Lab, Frax Finance, Convex Finance ve Ribbon Finance dahil olmak üzere bir dizi merkezi olmayan finansal protokol için alt grafiklerin geliştirilmesini finanse etmek için SimpleFi veri analizi platformuyla işbirliği yapıyor.

Web 3.0 ve artan popülaritesi

Yavaş yavaş ana akım tartışmalara girmeye başlayan bir konu ve endüstri olan Web3’ün artan popülaritesi, GRT’nin olanaklarını artırmaya yardımcı olan üçüncü bir unsurdur.

Web3, Wikipedia’ya göre “Blockchain teknolojisine dayanan ve ademi merkeziyetçilik ve token tabanlı ekonomi gibi ilkeleri içeren World Wide Web’in yeni bir versiyonu fikridir”.

Web3’ün hedefleri

Web3‘ün kapsayıcı hedefi, dev teknoloji şirketlerinin veri ve içeriğin büyük çoğunluğunu kontrol ettiği internetin mevcut durumunun ötesine, kamuya açık verilerin daha özgürce erişilebilir olduğu ve kişisel verilerin bireyler tarafından yönetildiği daha merkezi olmayan bir sisteme evrmektir. Graph protokolünün dünya çapında bir genel bilgi ağı oluşturma kapasitesi, projelerin tescilli dizin oluşturma sunucularını tasarlama ve yönetme ihtiyacını azaltır, aksi takdirde yalnızca verileri merkezileştirmek için çalışan teknik ve donanım kaynaklarına harcanacak zaman ve paradan tasarruf sağlar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir