Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$99.069
% 1.69
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 99.069
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Stop Limit Emir Tipi Nedir?

Bir stop-limit emri kullanmak, bir tüccarın siparişlerini daha iyi kontrol edebilmesinin bir yoludur. Hangi emir türlerinin olduğunu, tüccarların bunları neden ve ne zaman kullandıklarını ve bunların yürütülmesini etkileyen faktörleri anlamak, bir emir türünü belirli ticari hedeflerinizle eşleştirmenize yardımcı olabilir.

Stop-limit emri

Bir stop-limit emri, stok belirli bir stop fiyatına ulaştığında veya bu fiyattan geçtikten sonra bir limit emrinin sunulmasını tetikler.

Stop-limit emri iki fiyattan oluşur: stop fiyatı ve limit fiyatı . Stop fiyatı, limit emrini etkinleştiren ve son işlem fiyatını temel alan fiyattır. Limit fiyat, bir kez tetiklendikten sonra emri gerçekleştirmek için gereken fiyat kısıtlamasıdır.

Limit emirlerinde olduğu gibi, bir stop-limit emrinin bir kez tetiklendiğinde bir emir yürütme ile sonuçlanacağının garantisi yoktur. Bu, tekrar etmeye değer önemli bir noktadır. Stop-limit emri, herhangi bir ticaretin gerçekleşeceğini garanti etmez.

Stop-Limit Emirleri Ne Zaman Kullanılır?

Bir stop-limit emri verdiğinizde, borsaya gönderilir ve emir defterine yerleştirilir; burada durdurma tetiklenene veya sona erene veya siz iptal edene kadar kalır.

Stop-limit emirleri yalnızca Doğu Saati ile 9: 30-16: 00 olan standart piyasa seansı sırasında tetiklenir. Stop-limit emirleri, piyasa öncesi veya mesai sonrası seanslar gibi uzun süreli seanslar sırasında veya hisse senedi duraklamaları veya hafta sonları veya piyasa tatilleri gibi menkul kıymet alım satım yapmadığında tetiklenmez veya uygulanmaz.

Tüccarlar Neden Stop-Limit Emirleri Kullanıyor?

Portföyünüzü yakından izleyemiyorsanız, durdurma özelliği, hisse senedi belirli bir fiyata ulaştığında otomatik olarak bir siparişi tetikleyerek piyasadaki gelişmelerden haberdar olmanıza yardımcı olabilir. Örneğin, belirli bir model belirlediğinizi ve mevcut fiyatın üstünde veya altında bir hareketin bir ticaret fırsatı sunacağına karar verdiğinizi varsayalım. Tetikleyiciyi ayarlamak veya durdurmak için bu bilgiyi kullanabilirsiniz.

Stop-limit  satın alın – Stop-limit emirleri satın alın, yatırımcıların kabul edilebilir maksimum hisse başına fiyatı belirledikten sonra ödedikleri fiyatı kontrol etmelerine yardımcı olabilir. Fiyat stop fiyatına yükselirse veya yükselirse, bu bir satın alma emrini tetikleyecektir.  

Bir satın alma durdurma-limit emri iki fiyat içerir: satın almak için limit emrini etkinleştiren durdurma fiyatı ve her hisse için ödemek istediğiniz en yüksek fiyatı belirten limit fiyatı.

Bir satın alma durdurma-limit emri vererek, piyasa yapıcısına, işlem fiyatı durdurma fiyatınıza ulaşırsa veya onu aşarsa hisse satın almasını söylüyorsunuz – ancak hisse başına belirli bir dolar tutarı veya daha azını ödeyebilirseniz.

Satış durdurma sınırı  – Satış durdurma sınırı , menkul kıymetin fiyatı durdurma fiyatına düşerse veya bu fiyat üzerinden düşerse satış için bir sınır emrini temsil eder. 

Bir satış stop-limit emri iki fiyat içerir: satış için limit emrini etkinleştiren stop fiyatı ve bir alıcıdan kabul etmek istediğiniz hisse başına en düşük fiyatı belirten limit fiyatı. 

Bir satış stop-limit emri vererek, piyasa yapıcısına, fiyat stop fiyatınıza veya altına düşerse hisselerinizi satmasını söylüyorsunuz – ancak hisse başına belirli bir dolar tutarı veya daha fazlasını kazanabiliyorsanız. Bununla birlikte, satışa yönelik limit emrinin yerine getirilmeme ihtimali olduğundan, birçok tüccar, satış tarafında riski yönetmenin etkili bir yolu olarak bir stop-limit emrini düşünmez.

Bir satış stop-limit emri girdiğinizde, hem stop fiyatının hem de limit fiyatının mevcut alış fiyatının altında olduğundan emin olun; aksi takdirde sipariş hemen tetiklenebilir.

Stop-Limit Emir Riskleri

Stop-limit emirleri birçok avantaj sunar, ancak ödediğiniz veya kabul ettiğiniz fiyat üzerinde kontrol sahibi olmanız karşılığında bazı ödünleşimlerle karşılaşacaksınız. Bir stop-limit emrinin nasıl yürütülüp yürütülmediğini etkileyen birçok faktörü anlamak, hangi riskleri almak istediğinizi belirlemenize yardımcı olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir