Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador’un Devlet Başkanı Nayib Bukele, Time dergisine verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Nayib Bukele, Bitcoin’in yasal para birimi olarak kabul edilmesiyle başlatılan finansal denemenin karmaşık sonuçlar doğurduğunu ifade etti. Başkan, Bitcoin’in beklenen ölçüde yaygın bir kabul görmediğini kabul etti. Ancak, birçok Salvadorlu’nun bu dijital parayı kullanmaya başladığını ve büyük işletmelerin çoğunun Bitcoin’i benimsediğini vurguladı.
Bukele, Bitcoin’in ülke genelinde geniş bir kitle tarafından kullanılmadığını doğrularken, bu sürecin tamamen gönüllülük esasına dayandığını belirtti. Kimsenin Bitcoin’i kullanmaya zorlanmadığını özellikle vurgulayan Bukele, “Bitcoin’i bir seçenek olarak sunduk ve bu seçeneği kullananlar, değer artışından fayda sağladı,” dedi.
Bu Dikkatinizi Çekebilir: Kripto Piyasasındaki Düşüş Sona mı Eriyor?
7 Eylül 2021’de, son boğa piyasasının zirvesindeyken kabul edilen Bitcoin Yasası, El Salvador’u Bitcoin’i alternatif bir yasal para birimi olarak tanıyan ilk ülke yapmıştı. Bu adımla, ekonominin dijitalleştirilmesi ve ülkenin en çok kullanılan para birimi olan ABD dolarına olan bağımlılığının azaltılması hedeflenmişti.
Hükümet, devlet destekli Chivo cüzdanına kaydolan vatandaşlara yaklaşık 30 dolar değerinde Bitcoin dağıtmak için 75 milyon dolar ayırmıştı. Ayrıca, ülke Bitcoin’i uzun vadeli bir hazine varlığı olarak kabul etti ve bir volkanın enerjisiyle çalışacak ulusal bir Bitcoin madeni kurmayı planlıyor.
Başkan Bukele, Bitcoin’i ellerinde tutanların, fiyatın yeniden zirveye yaklaşmasıyla önemli kazançlar elde ettiğini ifade etti. “Tanrıya şükürler olsun ki bu kazançlar sağlandı. Ancak Bitcoin’i kullanmamayı tercih edenler, bu kazançlardan mahrum kaldı,” diye ekledi.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.