Kriptolar:
32374
Bitcoin:
$97.693
% 1.63
BTC Dominasyonu:
%59.5
% 0.26
Piyasa Değeri:
$3.30 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
94 / 100
Bitcoin:
$ 97.693
BTC Dominasyonu:
% 59.5
Piyasa Değeri:
$3.30 T

Toncoin’de Satış Baskısı Sürüyor

Telegram , Uygulama İçi Alımlarda Toncoin'i Aktif Hale Getiriyor !

Toncoin’in değeri, Telegram CEO’su Pavel Durov’un 24 Ağustos’ta tutuklanmasının ardından düşüşe geçti. Şu an 5,38 dolardan işlem gören TON, %9’luk bir değer kaybı yaşadı. Satışlar ve kar realizasyonlarına rağmen, önemli bir on-chain veri, olası bir toparlanmayı işaret eden bir alım sinyali verdi. Çeşitli hareketli ortalamalar üzerinden analiz edilen Toncoin’in (TON) MVRV oranları, altcoin almak için stratejik bir zaman olabileceğini gösteriyor.

Toncoin’de Son Durum Nedir?

Santiment’in verilerine göre, Toncoin’in 7 günlük ve 30 günlük MVRV oranları sırasıyla % -5,71 ve % -9,10 seviyelerinde. MVRV oranı, bir varlığın mevcut piyasa değerini, dolaşımdaki token’ların ortalama edinim fiyatıyla karşılaştırır. Sıfırın altındaki bir MVRV oranı, varlığın değerinin düşük olduğunu, yani dolaşımdaki token’ların ortalama maliyetinin altında işlem gördüğünü gösterir.

Geçmiş veriler, negatif bir MVRV oranının genellikle bir alım fırsatını işaret ettiğini ortaya koyuyor. Bu durum, piyasa katılımcılarının varlıkları düşük fiyattan alarak, daha sonra yüksek fiyattan satma beklentisiyle hareket etmelerine olanak tanıyor. Ek olarak, TON’un vadeli işlem piyasası, yaşanan zorluklara rağmen dayanıklılığını koruyor.

Bu Dikkatinizi Çekebilir: Binance Labs, Yeni AI Yatırımlarının AI Destekli DApp Dalgasını Destekleyeceğini Söyledi

Vadeli işlem açık faizindeki artış ve borsalardaki pozitif fonlama oranı, yatırımcılar arasında istikrarlı bir güvenin olduğunu yansıtıyor. Şu an itibarıyla TON’un vadeli işlem açık faizi, Durov’un tutuklanmasından bu yana %46 artış göstererek 345 milyon dolara ulaştı. Açık faiz, aktif sözleşmelerin sayısını ölçer ve bu artış, yeni pozisyonlar açan yatırımcıların ilgisinin arttığını gösterir.

Ancak, Durov’un tutuklanmasından bu yana TON’un spot yatırımcıları daha fazla düşüş eğilimi gösteriyor. Token’ın teknik göstergeleri, satın alma faaliyetlerinin gerisinde kalırken, satış baskısının arttığını ortaya koyuyor. Örneğin, TON’un Yön Hareketi Endeksi (DMI), pozitif yön göstergesinin (+DI) negatif yön göstergesinin (-DI) altında kaldığını gösteriyor; bu da güçlü bir düşüş trendi ve artan satış baskısına işaret ediyor.

Ayrıca, token’ın Göreceli Güç Endeksi (RSI) de düşüş eğilimini destekliyor. Tutuklamadan bu yana, TON’un RSI verisi nötr 50 seviyesinden 36,98’e gerileyerek, aşırı satım bölgesine yaklaştı ve bu da artan satış aktivitesini gösteriyor. Eğer bu satış baskısı devam ederse, TON’un değeri 4,73 dolara kadar düşebilir. Diğer yandan, olası bir yükseliş fiyatı 5,47 dolara taşıyabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir