Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$98.350
% 3.53
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 98.350
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Worldcoin Fiyatı Yeni Veri Depolama Planıyla Yükselişe Geçti

Worldcoin Yapay Zeka Rüzgarı ile Rekor Fiyata Ulaştı!

Worldcoin fiyatı, yeni bir veri depolama planının duyurulmasının ardından dün yaşanan %5’lik düşüşten sonra toparlanma gösteriyor.

Piyasa oynaklığı ile birlikte Worldcoin fiyatı son dönemde önemli değişiklikler yaşadı. 11.82 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaşan token, bir haftanın en düşük seviyesi olan 7.24 dolara geriledikten sonra tekrar istikrara kavuşmaya çalışıyor.

Devam eden kripto piyasası oynaklığına rağmen, Worldcoin ekibi platformda bazı yeni değişiklikler uygulamaya koydu.

Worldcoin fiyatı şu anda günlük %13.22’lik artışla 8.95 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Worldcoin Fiyat Analizi

Sürekli iniş çıkışlara rağmen, Worldcoin şu ana kadarki en iyi performansını sergiliyor. %13’lük bir artışın ardından CoinmarketCap’ta 1.783.646.023 dolarlık piyasa değeriyle 78. sırada yer alıyor. Ayrıca işlem hacmi %35 artarak 386.403.934 dolara ulaştı.

Kenya ile devam eden sorunlar, dün Worldcoin fiyatının düşmesine neden oldu. Kenya, Ağustos 2023’ten bu yana gizlilik endişeleri nedeniyle Worldcoin’e uyguladığı yasağı kaldırma kararında oldukça kararlı.

Worldcoin Kişisel Saklama Alanı Getirdi

Worldcoin, yalnızca insanların bu kripto topluluğunun bir parçası olabilmesi için bu benzersiz yaklaşımla inşa edildi. İlginç bir şekilde, ChatGPT ve Sora ile tanınan OpenAI’nin CEO’su olan Worldcoin’in yaratıcısı Sam Altman, bu projeyi gizliliği koruyan küresel bir kimlik ağı olan World ID etrafında hayal etti.

Daha önce, ağın bir parçası olmak için kullanıcıların insan olduklarını biyometrik bilgilerini vererek doğrulamaları gerekiyordu. Ancak artık bu durum değişecek. Worldcoin, kullanıcıların artık biyometrik verilerini ağda depolamak zorunda olmadıkları Kişisel Saklama Alanı seçeneklerini duyurdu. Bunun yerine, verileri kendi mobil cihazlarında tutabilirler. Bu, World ID oluşturma sürecinde Orb tarafından iris kodu oluşturulmasıyla mümkündür. Orb, biyometrik bilgileri doğrulayacak ve ağ ile yalnızca kodu paylaşarak kullanıcı gizliliğini ve güvenliğini sağlayacaktır.

Orb, tek başına veri kürasyonu, şifreleme ve kimlik doğrulama süreçlerinden sorumludur. Veri paketlerini kullanıcıların telefonlarına imzalayıp iletecektir. Kamu anahtarının oluşturulması da mobil cihazda gerçekleşecek ve Orb bu anahtarları doğrulama sürecini oluşturmak için kullanacak.

Kimlik oluşturma üzerine kullanıcı, metrik verilerini silmeyi veya cihazlarında güvenli bir şekilde saklamayı tercih edebilir. Sonuç olarak, yalnızca şifreli veriler, o da kullanıcının cihazında mevcut olacak ve verileri şifrelemek için bir kamu anahtarı kullanılacak.

Platform bu özelliği Aralık ayında test etti. Aynı zamanda, “internet için bir insan pasaportu” gibi olan World ID 2.0 sürümü için detayları duyurdular.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir