Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$97.888
% 0.37
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 97.888
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

Türkiye’nin Kripto Para Yasası Sızıyor: 10-12 Maddede Bunlar Olacak!

Türkiye’deki kripto para düzenlemeleri merakla beklenirken bu yasada sona gelindiğinin haberi verildi. Türkiye’nin kripto paralara yönelik tutumunu belirleyecek ve birçok kripto kullanıcısını etkileyecek olan bu teklifin 10-12 maddeden oluşması planlanıyor.

Türkiye’deki kripto para düzenlemesi neleri kapsayacak?

Kripto para birimleri, Türkiye’de oldukça büyük bir yere sahip. Türkiye merkezli borsaların ürettiği işlem hacmi oldukça yüksekken kullanıcılar arasında Bitcoin ve altcoin’ler bir hayli popüler. Uzun bir süredir kripto paralara düzenleme geleceği konuşulsa da, henüz kesin bir şey yoktu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto para çalışmasının gerçekleştirileceğinin haberini verdi. Şimdi ise bu çalışmaya dair çeşitli detaylar ortaya çıktı.

Ana akım medyada yer alan bilgilere göre bu çalışmayla beraber Türkiye merkezli kripto alım satım platformlarına sermaye şartı getiriliyor. Firmaların sermayesinin asgari 1 milyar lira olması gerektiği düşünülüyor, ancak bu limit henüz tam olarak kesinleşmiş değil. Regülasyonların ardından bu yerel borsaların bankalar gibi oranları, gelirleri ve kârlarını şeffaf bir şekilde açıklamaları zorunlu olacak. Merkezi yurt dışında olup Türkiye’de de faaliyet gösteren borsaların ise ülkemizde yerleşik sistem altyapısı kurmasına dair maddelerin de yer alacağı düşünülüyor.

Öte yandan, düzenlemede, küçük yatırımcının korunması için bazı maddelerin de yer alacağı düşünülüyor. Herhangi bir sorunda firmaların sorumlu tutulacağı ve hatta sorumluların hapis cezasına çarptırılabileceği söz konusu. Ayrıca kripto paraların saklanmasına yönelik bir maddenin de gelmesi öngörülüyor. Vergi konusunda ise bireysel yatırımcılardan vergi alınmaması olasılığının yüksek olduğu, kaynaklar tarafından belirtiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir