Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$98.599
% 3.02
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 98.599
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

5 Analist Altın Yatırımcılarına Seslendi: Bu Seviyeleri Bekleyin!

Altın piyasası 70 dolardan fazla kaybederek 2.000 doların altına düştükten sonra günlük dip seviyeleri yakınında işlem görüyor. Satış, petrolün %10 düşmesi ve hisse senetleri ve kripto gibi riskli varlıkların güçlü kazançlar görmesiyle aynı zamana denk geldi.

Risk iştahının anahtarı, Ukrayna’daki savaşın ne kadar süreceğine bağlı

Petrol, platin, gümüş, bakır, buğday ve mısırın zarar bildirmesiyle emtialar Çarşamba günü soğudu. West Texas Intermediate ham petrolü %10 düşüşle 110 dolara, Brent ham petrolü ise %11 düşüşle 114 dolara geriledi. OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, şu değerlendirmeyi yapıyor:

WTI ham petrolü, işlem haftasının başında yapılan yüksek seviyelerden şu anda %10 daha düşük, ancak kısa vadeli arz kesintisi riskinin son derece yüksek kalması nedeniyle geri çekilme erken görünüyor. Küresel enerji kriziyle mücadeleye yönelik koordineli çabalar, gördüğümüz baskıların bir kısmının hafifletilmesine yardımcı olacak, ancak risk iştahının anahtarı, Ukrayna’daki savaşın ne kadar süreceğine bağlı.

Riskli varlıklar ise toparlandı. Dow %2,35 ve S&P gün içinde %2,79 yükseldi. Bitcoin de ABD hisse senetleriyle birlikte %8 artarak 39.000 dolardan 42.000 doların üzerine çıktı. Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere altın, Salı günü 2.078,80 dolar ile yeni rekor seviyelere ulaştıktan sonra kazanımlarını koruyamadı. Nisan Comex altın vadeli işlemleri en son, gün için %0,06 düşüşle 1.987 dolardan işlem görüyordu.

Edward Moya: Altın, bu seviyeler arasında bir işlem aralığı oluşturabilir

Kıymetli metal, Wall Street’teki risk duyarlılığındaki toparlanmaya tepki gösterdi, ancak Ukrayna’daki durum henüz iyileşmediği için hareket erken olabilir. Edward Moya, şunları söylüyor:

Salı günkü ralli, aşırı satım koşulları nedeniyle daha çok dip-alım şeklindeydi. Ancak Ukrayna’nın Kırım’ı ve ayrılıkçıların elindeki bölgeleri Rusya olarak tanımaya yanaşmayacağı için, bu son derece karmaşık durum nedeniyle altın, muhtemelen hızlı bir düzeltme görmeyecek.

Wall Street’te iyimserlik, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy’in ülkesinin NATO’ya katılması konusunda ‘sakinleştiğini’ söylemesiyle geldi. Perşembe günü, Rusya Ukrayna’yı işgal edeli iki hafta olacak. Edward Moya, piyasaların Ukrayna’daki gelişmeleri ve potansiyel yeni arz şoklarını sindirmeye devam etmesi nedeniyle, diğer emtialar gibi altının da çok oynak işlem görmeye devam edeceğini belirtiyor ve şu tahminde bulunuyor:

Kıymetli metal, muhtemelen 2.000 dolar seviyesi etrafında dönecek. ABD hisse senetleri, çatışmanın başlangıcında meydana gelen ilk şok sırasında yapılan düşükleri savunmaya devam ederse, altın düşmeye devam edebilir. Altın, 1.965 dolar ile 2.050 dolar seviyeleri arasında bir işlem aralığı oluşturabilir.

Altın için izlenmesi gereken önemli destek seviyesi

DailyFX stratejisti Michael Boutros, izlenmesi gereken önemli bir destek 1.922 dolar olduğunu söylüyor. Çarşamba günü yaptığı açıklamada, “Trade, 1.922 doların (ana destek) üzerindeyken yapıcı olmaya devam ediyor. Kayıplar bu eşik ile sınırlı olacak” tahmininde bulunuyor.

Exinity Group baş piyasa analisti Han Tan, altının jeopolitik gerilimlerin yüksek kalmaya devam etmesi ve küresel ekonomi üzerinde belirsizliğin artması nedeniyle daha fazla kazanç sağlamayı vaat ettiğini düşünüyor. Analist, şu açıklamayı yapıyor:

Enflasyon şokları diğer büyük merkez bankalarının şahinliğini güçlendirebilir. Bununla birlikte, özellikle stagflasyon korkuları arasında altının bir enflasyondan korunma aracı olarak geleneksel rolü ön plana çıkıyor. Piyasalar, büyük bir merkez bankasından kaynaklanan bir ‘politika hatasıyla’ tetiklenen daha büyük bir küresel durgunluk riski algılarsa, bu, güvenli liman varlıklarına yönelik daha fazla talebe dönüşebilir.

ABD TÜFE verisi, Fed’in duruşu için önemli olacak

Jeopolitik açının yanı sıra, piyasaların dikkatle izlediği kritik bir makro veri, ABD’nin Perşembe günkü TÜFE rakamları. Ekonomistler, Şubat enflasyonunun muhtemelen hızlandığını ve zirveden çok uzak olduğunu söylüyorlar. Piyasa konsensüs tahminleri, Ocak ayında 40 yılın en yüksek seviyesi olan %7,5’e yükseldikten sonra, yıllık TÜFE manşet rakamının Şubat ayında %7,9’da olmasını öngörüyor. DailyFX baş stratejisti John Kicklighter, şu yorumu yapıyor:

Risk, fiyatlarda daha da büyük bir artış olması. Ayrıca serbest piyasada emtia fiyatlarında çarpıcı bir artış oldu. Enerji maliyetleri keskin bir şekilde yükselirken, Şubat ayının son haftalarında (ölçüm dönemi) yukarı yönlü baskı metallere ve ‘yumuşaklara’ yayıldı.

En son TÜFE rakamları, Federal Rezerv’in faiz oranı açıklamasından sadece bir hafta önce geliyor. Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, geleneksel 25 baz puanlık bir artırımı destekleme sözü verdi. John Kicklighter, sözlerine şunları ekliyor:

En son piyasa oynaklığı ve Ukrayna belirsizliğinden sonra, Cuma günü %40’a varan 50 baz puanlık bir artış olasılığının neredeyse sıfıra düşme olasılığını gördük. TÜFE verisi bu görünümü değiştirebilir.

Emtialardaki son artış, enflasyonun daha uzun süre yüksek kalması konusunda birçok kişiyi endişelendiriyor. DoubleLine Capital CEO’su Jeffrey Gundlach Salı günü yaptığı bir web yayınında, enflasyonun bu yıl %10’a yükselebileceğini ve Federal Rezerv’i daha agresif olmaya zorlayabileceğini söyledi. Jeffrey Gundlach, şu değerlendirmeyi yaptı:

Bazı insanlar, Ukrayna’daki savaşla birlikte, Fed’in faiz oranlarını artırma konusunda daha az agresif olma ihtimalinin düşük olduğu anlatısını ortaya çıkarıyor. Buna kesinlikle katılmıyorum. Bu, emtiaların nereye gittiğine bağlı, ama bence herhangi bir rahatlama olmadan önce %10’luk bir TÜFE’ye gidebiliriz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir