Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$96.265
% 0.72
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 96.265
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

4 Ünlü Analist: Altın Fiyatlarının Sıradaki Hamlesi Bu!

Rusya’nın Ukrayna işgali tüm şiddetiyle devam ederken, Rus askeri birliklerinin Avrupa’nın en büyük nükleer santralini vurmasıyla endişeler bir başka boyuta taşındı. Fed Başkanı Jerome Powell’ın dünkü açıklamalarıyla birlikte risk iştahının zayıflaması, yatırımcıları güvenli limana yöneltti ve altın fiyatları yükseldi. Analistlerin piyasa yorumlarını ve tahminlerini Coinmühendisi.com okuyucuları için derledik.

Commerzbank: Piyasa katılımcıları, yüksek riskten kaçınıyor

Altın fiyatı Cuma günü %0,38’lik artışla 1.943,39 dolara ulaştı. Commerzbank’taki stratejistler, güvenli liman çekiciliği sayesinde sarı metalin desteğini sürdürmesini bekliyor. Analistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Görünüşe göre, artan Rusya-Ukrayna ihtilafının arka planında yatırımcıların güvenlik ihtiyaçları hala önemli. Piyasa katılımcıları arasındaki yüksek riskten kaçınma, düşen hisse senedi piyasalarında ve önemli ölçüde düşük tahvil faizlerinde de belirgin. Her ikisi de altını güvenli bir liman olarak çekici kılan faktörler.

Neredeyse -%1 ile on yıllık ABD Hazine tahvillerinin faizleri, ABD’de Ocak ayının başından bu yana en düşük seviyesinde. Analistler, bu durumun aynı zamanda altına faiz ödenmediği için altını yatırımcılar için çekici kıldığını belirtiyor. Çarşamba günü Euro Bölgesi Şubat ayı enflasyon verileri bugün açıklandı ve enflasyon oranı Bloomberg konsensüsü tarafından öngörülen %5,6’nın üzerinde %5,8 olarak gerçekleşti. Analistler, altının daha fazla canlılık kazanmasında bu durumun da etkisine dikkat çekiyor.

“Altın, büyük ölçüde Ukrayna-Rusya manşetlerinin etkisinde işlem görüyor”

City Index kıdemli piyasa analisti Matt Simpson, Zaporizhzhia’daki Avrupa’nın en büyük nükleer santralinde yangın çıktığına dair haberlerin euroyu devirdiğini ve güvenli liman olarak yen ile altına bir kaçış olduğunu belirtiyor.

ABD ve Avrupa Birliği hükümetleri de dahil olmak üzere hükümetler, Kremlin’in 24 Şubat’ta Ukrayna’ya asker göndermesinden bu yana Rus bireyleri, şirketleri, bankaları ve Rusya merkez bankasına yaptırımlar uyguladı. Gelişmelerin altın üzerindeki etkisini değerlendiren Standard Chartered analisti Suki Cooper bir notta, şu huşuların altını çiziyor:

Altın, büyük ölçüde Ukrayna-Rusya manşetlerinin etkisinde işlem görüyor. Ancak Mart FOMC toplantısı öncesinde reel faizlerle ilişkisini yeniden alevlendirmeye başladı. Faiz artırımı beklentileri geri çekildi ve Fed’in Mart ayında 25 baz puan artırmasını beklemeye devam ediyoruz. Güvenliğe kaçışın yanı sıra, Rusya merkez bankası altın alımlarını yeniden başlatırken, çatışmanın fiziksel piyasa üzerinde de etkileri var.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Kongre ifadesi ikinci güne girerken, yatırımcılar ABD faiz artırımına ilişkin daha fazla ipucu arıyorlar. Altın, politik ve ekonomik belirsizlik sırasında güvenli bir yatırım olarak görülse de, yükselen ABD faiz oranları, faizsiz külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor. Bu arada veriler, işsizlik maaşı için yeni başvuruda bulunan Amerikalıların sayısının geçen hafta beklenenden fazla düştüğünü gösterdi.

Pablo Piovano: Altın, 1.975 dolarla sınırlı kalmaya devam ediyor

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için son verileri, trader’ların Perşembe günü açık pozisyonlarını yaklaşık 5,2 bin kontrat artırdığını ve son zamanlarda görülen düzensiz eğilimi artırdığını belirtti. Hacim de dalgalı kaldı ve yaklaşık 45 bin kontratla daraldı.

Altın, yükselen açık faizin ardından Perşembe günü iyi kazançlar kaydetti. Bununla birlikte piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, hacimdeki geri çekilme bir miktar konsolidasyona yol açabilecek olsa da, kapı çok yakın vadede daha da yukarı yönlü olmaya devam ediyor. Bununla birlikte analist, külçedeki yükseliş girişimlerinin, şimdiye kadar 2022’nin en yüksek seviyesi olan 1.975 dolar (24 Şubat) ile sınırlı göründüğünü belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir