Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$98.803
% 1.50
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 98.803
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

4 Başarılı Analist: Bu Gelişme, Altın Fiyatını Belirleyecek!

Altın fiyatları, doların son düşüşünü sürdürmesi ve yatırımcıların hisse senetlerine geri dönmesiyle yön bulma mücadelesinin ardından Perşembe günü mütevazı bir yükselişle tamamladı ve Cuma günü yoluna devam etti.

George Milling-Stanley: Altın fiyatının daha da tırmanması için yer var

Piyasadaki gelişmeleri değerlendiren State Street Global Advisors baş altın stratejisti George Milling-Stanley’e göre, yüksek faiz oranları, büyük, tarihi tabloya uymasa bile altına zarar veriyor.

Ancak George Milling-Stanley, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşından kaynaklanan keskin enflasyonist baskılar ve yaşam maliyetini yıl boyunca %5 aralığında yüksek tutmasını beklediği ABD’deki yüksek işgücü maliyetleri göz önüne alındığında, altının daha da tırmanması için yer olduğunu düşünüyor.

Bu durumun, altın ve altına yatırım yapmak isteyenler için bir fırsat olduğunu belirten stratejist, değerli metallerin, enflasyon en az bir çeyrek boyunca %5’in üzerinde kaldığında daha iyi performans gösterme eğiliminde olduğunu da sözlerine ekliyor.

Steven Barrow’a göre dolar zayıflamaya başlayabilir

Bu arada traderlar, özellikle 10 yıllık Hazine faizinin Mayıs başındaki %3,12’lik yüksek seviyesinden %2,76’ya düşmesiyle birlikte, Hazine getirilerinin yakın zamanda bir zirveye ulaşıp ulaşamayacağını tartıyorlar.

Uzun süredir piyasa oynaklığı dönemlerinde güvenli liman varlıkları olarak görülen altın, son aylarda ve haftalarda hisse senetleri gibi “riskli” varlıklarla daha fazla paralel hareket ediyor, bu da uzun süredir bazı analistlerin canını sıkıyor.

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere, dolar yaklaşık iki hafta önce on yılların en güçlü seviyesine ulaştı. Ancak doların ana rakiplerine karşı gücünü gösteren Dolar Endeksi (DXY), Perşembe gününe kadar geçen hafta boyunca %1,2 düştü. Standard Bank’ın G-10 stratejisi başkanı Steven Barrow da dahil olmak üzere bazı stratejistler, doların zayıflamaya başlayabileceğini tahmin ediyor.

“Fed’in gözünü kırpabileceğine inanmadan, altın satın almak isteyen çok az yatırımcı var”

TD Securities ekonomistlerinin raporuna göre, şahin bir Federal Rezerv (Fed), çok az taleple birlikte altın üzerinde ağırlık oluşturmaya hazırlanıyor. Ekonomistelere göre, niceliksel sıkılaştırma (QT), likiditeyi hızlı bir şekilde tüketirken, Fed büyümeyi yavaşlatıyor ve herkes bunu biliyor. Ekonomistler, bu durumun, analitiği önümüzdeki aylarda fiyat hareketi için kritik bir bilgi kaynağı olarak konumlandırdığını belirtiyor. Ekonomisteler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Trend takipçileri satın alma programlarını tamamladılar ve hala long kalıyorlar. Bu da makro anlatımın altına yönelik yatırım talebini azaltarak, momentum aşağı yönde devam ederken ufukta ek olumsuzluk olduğunu gösteriyor. Fed’in gözünü kırpabileceğine inanmadan, altın satın almak için kalan çok az katılımcı var, bu da hala altın olarak bir tasfiye boşluğu bırakıyor.

“Sarı metal finansal yatırımcılardan herhangi bir ivme görmüyor”

Commerzbank’taki ekonomistlere göre, pozitif risk iştahı finansal piyasalara hakim olduğundan yatırımcılar için parıltısını kaybettikten sonra altın yatay bir seyir izliyor. Buna ek olarak ekonomistler, biraz daha zayıf olan ABD dolarının neredeyse hiç destek vermediğini belirtiyor. Ekonomistler, piyasadaki gelişmeleri şu şekilde okuyorlar:

Piyasa katılımcıları arasında risk iştahının bir kez daha arttığı mevcut piyasa ortamında altın çok fazla talep görmüyor. Biraz daha zayıf olan ABD doları bu sabah neredeyse hiç destek vermiyor. Geçtiğimiz iki gün, altın ETF’lerinden tekrar çıkışlar oldu, bu da altının finansal yatırımcılardan herhangi bir ivme görmediği anlamına geliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir