Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$95.521
% 1.78
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.521
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

4 Analist Kritik Altın Tahmini Yaptı: Bunları Bekleyin!

Altın fiyatları, Federal Rezerv’in artan fiyat baskılarını sınırlamak için agresif politika duruşunu destekleyebilecek ABD enflasyon verileri öncesinde risk iştahının zayıflamasıyla Salı günü yükseldi. Analistlere göre sarı metal için her şey artan resesyon riski ve enflasyon manşetleriyle ilgili.

“Resesyon riskleri ve enflasyon korkuları altını oynak tutuyor”

Altın, Pazartesi günü sıçradı ve 1.950 doların üzerine çıktı. Bugün ise yazının yazıldığı sıralarda spot altın 1.953 dolar seviyesinde yatay seyrediyor. Altın vadeli işlemleri ise %0,56 artışla 1.959 dolara yerleşti. Analistlere göre altın için her şey artan resesyon riski ve enflasyon manşetleriyle ilgili. ANZ kıdemli emtia stratejisti Daniel Hynes, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Değerli metal, enflasyon endişeleri arasında fiyatını iyi korudu. Kıymetli metal, güçlü yatırımcı talebini, yapısal olarak yüksek enflasyon gibi görünen şeylere karşı bir önlem olarak gördü. Ukrayna savaşının ortasında güvenli liman talebi de fiyatları desteklemeye devam ediyor. Bir ABD generali Cuma günü çatışmanın bir yıl sürebileceğini belirtti. Bu durum fiyatları destekleyebilir.

Michael Hartnett: faiz şoku yeni başlarken, resesyon şoku geliyor

Coinmuhendisi.com haberlerinde yer verdiğimiz üzere Federal Rezerv, Mayıs ve Haziran toplantılarında agresif sıkılaştırmaya doğru ilerlerken ABD’de artan bir resesyon riski var. Piyasalar, 50 baz puanlık iki büyük faiz artışını dışlamıyor. Bunun ışığında, Wall Street Journal, ekonomistleri yoklayan kendi anketini yayınladı ve ABD’de gelecek yıl içinde resesyon olasılığının Ocak ayında bildirilen %18’den %28’e yükseldiğini belirtti.

Bank of America, yatırımcıları yaklaşan enflasyon şoku konusunda uyardığı için altın konusunda düşüş kulübüne katılıyor. BofA baş yatırım stratejisti Michael Hartnett müşterileri için hazırladığı notunda, “Enflasyon şoku kötüleşiyor, faiz şoku yeni başlıyor, resesyon şoku geliyor. Enflasyon resesyonlara neden oluyor” değerlendirmesini yapıyor.

“ABD TÜFE rakamları önemli ölçüde düşükse altın zayıflayabilir”

ABC Bullion’un küresel genel müdürü Nicholas Frappell, altının zayıf hisse senetleri ve jeopolitik gerilimler üzerinde bir teklif yakalarken, zayıflayan ham petrolden, daha güçlü bir dolardan ve artan reel getirilerden gelen rüzgarlarla karşı karşıya olduğunu söylüyor.

Nicholas Frappell, ABD TÜFE beklentileri %1,50 m/m için, rakam önemli ölçüde düşükse altının zayıflamasının beklenebileceğini ifade ediyor. Bu arada Dolar endeksi (DXY) tekrar 100’ün üzerine çıktı ve geçen haftaki iki yılın en yüksek seviyesi olan 100,19’u test ederken, gösterge 10 yıllık Hazine faizi Aralık 2018’den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Daha güçlü bir dolar, altını diğer para birimi sahipleri için daha az çekici hale getirirken, daha yüksek ABD faiz oranları ve getirileri, aynı zamanda enflasyonist baskılara karşı bir koruma olarak kullanılan külçeyi elde tutmanın fırsat maliyetini artırıyor.

Pablo Piovano: Altın için şimdi ana hedef 2.000 dolar

CME Group’un altın vadeli işlem piyasaları için son verileri, short pozisyonun Pazartesi günü bir başka seans için yükseliş trendini bu sefer yaklaşık 1,6 bin kontrat artırdığını kaydetti. Aynı doğrultuda, hacim art arda ikinci seansta 39,2 bin kontratla yükseldi.

Piyasa analisti Pablo Piovano’ya göre, altın fiyatları, artan açık faiz ve hacim arasında Pazartesi günü devam eden toparlanmaya katkıda bulundu. Bununla birlikte analist, çok yakın vadede ve ana hedefin 2.000 dolar seviyesinde ortaya çıkmasıyla, yukarı yönlü hareketin devam etmesi için bir alan bulunduğunu belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir