Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$67.385
% 2.41
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 67.385
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

4 Analist Açıkladı: Altın’ı Önümüzdeki Aylarda Neler Bekliyor?

Altın piyasası, 2022’nin ilk çeyreğini, değerli metalin çok yüksek talep gördüğü ve 2.060 doların üzerinde yeni rekor seviyelere ulaştığı 2020’nin üçüncü çeyreğinden bu yana en iyi kazanımlarla kapatıyor.

TDS: Altın için oyunun adı, güvenli liman akışları

Altın, ilk çeyrekte %6’dan fazla değer kazandı ve spot fiyatlar en son 1.944 dolardan işlem gördü. Bu, altının 2015’ten bu yana en kötü yılı olan 2021 yılını %3,7 düşüşle kapatan değerli metal için etkileyici bir geri dönüş anlamına geliyor. Fiyat artışı, altının bu ayın başlarında rekor seviyelere ulaşarak 2.000 doların oldukça üzerine çıkmasıyla gerçekleşti.

Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, güvenli liman metaline Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra talep arttı. Jeopolitik belirsizlik ve daha da yüksek enflasyon, sektöre yeni bir giriş dalgasını tetikledi. Ayrıca, getiri eğrisinin tersine dönmesinin işaret ettiği resesyon sinyalleri, yatırımcıları altına yöneltti. TD Securities stratejistleri, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın için oyunun adı, güvenli liman akışları. Ateşkes görüşmeleri ve gerilimi düşürme konusunda somut ilerleme sağlanamadığı sürece, liman akışlarının sarı metali giderek daha şahin bir Fed zeminine karşı ayakta tutması muhtemel.

Edward Moya: Altın, yeni bir yükseliş yakalamaya hazır görünüyor

Çeyreğin son işlem gününde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ‘düşmanca’ ülkelerin ruble olarak ödemeyi reddetmesi halinde ülkenin gaz ihracatını durdurmakla tehdit etmesinin ardından altın bir kez daha yükseldi.

Rus doğalgazını satın alabilmek için Rus bankalarında ruble hesabı açmaları gerekiyor. Putin, televizyonda yaptığı açıklamada, yarından itibaren teslim edilen gazın ödemelerinin bu hesaplardan yapılacağını söyledi. Putin, “Bu tür ödemeler yapılmazsa, tüm sonuçlarıyla birlikte bunu alıcılar adına bir temerrüt olarak kabul edeceğiz. Kimse bize bedava bir şey satmıyor ve biz de hayır işleri yapmayacağız. Yani mevcut sözleşmeler durdurulacak” açıklamasını yaptı.

Buna karşılık, altın tüm günlük kayıpları azalttı ve 10 dolar daha yükseldi, Nisan Comex altın vadeli işlemleri çeyreği 1.944,40 dolardan kapattı.

“Putin’in kararnamesi Avrupa’yı zor bir duruma sokuyor ve daha büyük fiyat baskısı risklerini artırıyor” diyen OANDA kıdemli piyasa analisti Edward Moya, Rusya’nın gaz sözleşmelerindeki son hamlesinin barış görüşmelerinde bir atılımın çok uzak göründüğünü gösterdiğini belirtiyor. Analist, bu durumun altın fiyatları üzerindeki etkisini şu şekilde yorumluyor:

Altın manşetlere bağlı kalmaya devam edecek ve yeni bir yükseliş yakalamaya hazır görünüyor. Altın, 1.970 dolar seviyesinde büyük direnç bulacak, ancak bu çok fazla bir engel oluşturmazsa, 2.000 dolara giden net bir yol ortaya çıkabilir.

“Gelişmeler, altının performansını büyük ölçüde artırabilir”

Altın için görünüm yılın geri kalanında olumlu olmaya devam ediyor, ancak Bloomberg Intelligence en iyi sonuçları elde etmek için değerli metalin alımlarını Bitcoin ile eşleştirmeyi öneriyor. Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor:

Rusya’da ekonomik çöküş olasılığı, Avrupa ve Çin’de yüksek resesyon olasılığı ve ABD’de (ters çevrilmiş getiri eğrisinde gösterildiği gibi) aynı durum için artan potansiyel, çoğu varlığa karşı altının performansını büyük ölçüde artırabilir. Gelecekteki dijital rakiple eşleşmediği takdirde, altını portföylerde güçlenmiş olarak görüyoruz.

İkinci çeyreğe bakıldığında, Ukrayna’daki savaş baskın tema olmaya devam edecek. Ancak odak, Mayıs ve Haziran aylarında piyasaların 50 baz puanlık iki artırımı reddetmemesiyle birlikte, Merkez Bankası’nın enflasyonla nasıl mücadele ettiğine doğru kayacak. ING’nin uluslararası baş ekonomisti James Knightley, mevcut durumu şu şekilde değerlendiriyor:

ABD kişisel harcamaları, geliri, istihdamı ve enflasyon verilerinin tümü, fiyat baskılarını kontrol altına almak için para politikasının çok daha kısıtlayıcı hale gelmesi gereken canlı bir ekonomiye işaret ediyor. En son Federal Rezerv resmi yorumlarıyla birleştiğinde, bu bize, Fed’in Mayıs FOMC toplantısında 50 baz puanlık artış yapmazsa, asla yapmayacağı izlenimini bırakıyor.

Bu arada piyasalar, Çarşamba günü açıklanacak FOMC Mart toplantı tutanaklarını yakından takip ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir