Kriptolar:
32355
Bitcoin:
$97.958
% 0.30
BTC Dominasyonu:
%59.8
% 0.27
Piyasa Değeri:
$3.25 T
% 4.66
Korku & Açgözlülük:
82 / 100
Bitcoin:
$ 97.958
BTC Dominasyonu:
% 59.8
Piyasa Değeri:
$3.25 T

3. Çeyrekte Bitcoin ve Ethereum O Seviyelere Görebilir!

Bitcoin (BTC)’nin riskten korunma amaçlı bir varlık olarak statüsü, küresel finansal piyasalarla birlikte dik bir düşüş yaşadı. Daha sonra 2022’nin ikinci çeyreğinde sorgulandı. Ayrıca Ethereum, tüm büyük kripto para borsalarında likiditenin kurumasıyla Bitcoin’den daha kötü performans gösterdi.

2022’nin 3. çeyreği öncesi düşük likidite

Bitcoin ve Ethereum’un, yılın önümüzdeki çeyreğinde daha fazla zarara hazır olması mümkün. İlk iki kripto varlığı, piyasaya olan ilginin azalması ve kötüleşen makroekonomik ortamın ortasında 2022’nin ikinci çeyreğini olumsuz bir duruşla kapattı. Bitcoin, çeyrekten çeyreğe %56’nın üzerinde bir kayıp yaşadı. Ethereum ise %67’den fazla düştü.

Federal Rezerv, bu yıl enflasyonu frenlemek için faiz oranlarını yükseltti. Ayrıca Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere, sıkılaştırıcı önlemler almayı taahhüt etti. Bu da kripto gibi riskli varlıklara sert darbe vurdu. Ayrıca ekonomistler, ufukta küresel bir durgunluğun olabileceği konusunda uyardı ve yatırımcılar arasında korku yarattı.

Bitcoin ve Ethereum için düşüş eğilimi ikinci çeyrekte dik oldu. Buna rağmen, trade geçmişi, her iki varlığın da önümüzdeki üç ay içinde kayıplarını hızlandırabileceğini gösteriyor. 2011, 2014 ve 2018 kripto ayı piyasalarında, Bitcoin yılın üçüncü çeyreğinde sırasıyla %68, %40 ve %2,8 düştü.

Kaynak: Bitcoin Monthly Return

Kripto türev borsalarında işlem hacimlerinde ve açık faizde son zamanlarda düşüş yaşandı. Bu da, piyasanın ileride daha fazla acıyla karşı karşıya kalabileceğini ima ediyor. En iyi kripto borsalarındaki vadeli işlem hacimleri, Mayıs 2021’de 481,7 milyar dolarla zirveye ulaştı. O zamandan beri, hacim bir dizi daha düşük zirveler kaydetti. En son artış, 14 Haziran’da, bir günde kabaca 270,7 milyar dolar değerinde türev işlem yapıldığında meydana geldi. Bugün, işlem hacimleri 57,2 milyar dolarda seyrediyor. Bu da Bitcoin ve daha geniş kripto para piyasası için düşük likidite ve faize işaret ediyor.

Kaynak: Coinglass

Benzer şekilde, Bitcoin’e olan açık faiz aşağı yönlü bir seyir izliyor. Bu da traderların vadeli işlem pozisyonlarını kapattığını gösteriyor. Bu metrik, kripto türev borsalarındaki açık long ve short BTC pozisyonlarının sayısını vurgular. Açık faiz düşmeye devam ederse, bu, paranın piyasadan aktığını ve potansiyel olarak dik bir düzeltmeye yol açtığını göstermesi mümkün.

Kaynak: CryptoQuant

Bitcoin ve Ethereum durgun kalıyor

Birkaç veri noktası Bitcoin ve Ethereum’un düşebileceğini gösteriyor. Bununla birlikte analistlere göre, her iki kripto da teknik açıdan belirsizlik gösteriyor. Analistler, şu değerlendirmeleri yapıyor.

BTC, dört saatlik grafiğinde gelişen simetrik bir üçgen içinde konsolide oluyor gibi. Modelin zirvesine yaklaştıkça, önemli bir fiyat hareketi olasılığı artar. Üçgenin Y ekseninin yüksekliği, en iyi kripto para biriminin 20.900 dolarlık direncin veya 18.660 dolarlık destek seviyesinin kırılması üzerine %24,6’lık bir harekete bağlı olduğunu gösteriyor.

Kaynak: TradingView

ETH ayrıca dört saatlik grafiğinde gelişmeye başlayan yükselen bir üçgen içinde konsolide oluyor gibi görünüyor. Teknik formasyon, 1.020 doların altında sürekli bir kapanışın 750 dolara doğru düşüşle sonuçlanabileceğini gösteriyor. Bununla birlikte, grafik modeline göre, ETH’nin 1.290 dolarlık direnç seviyesinin üstesinden gelebilirse 1.700 dolara yükselebilir.

Kaynak: TradingView

Bitcoin ve Ethereum’un şu anki konumuna göre, bir sonraki çeyreği nasıl oynayacağı belirsizliğini koruyor. Oranlar ayıları destekliyor gibi. Bununla birlikte, kripto piyasasındaki yüksek oynaklığın, düşük dip seviyeleri öncesinde kısa bir yükseliş kırılmasını tetiklemesi mümkün.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir