Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.266
% 0.02
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.266
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

3 Analist: Altın Hafta İçinde Bu Seviyeleri Kırabilir!

Altın fiyatları Pazartesi günü, piyasaların daha yüksek ABD faiz oranları beklemesi ve daha güçlü bir doların baskıyı artırmasıyla Eylül’den bu yana en büyük aylık düşüşüne ayarlandı.

Wang Tao’ya göre, spot altın 1.803 dolarda direnci test edebilir

Gelişmelerin piyasalara etkilerini değerlendiren SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, şu yorumu yapıyor:

Sadece reel faizlerin tekrar yükselmeye devam etmesi, altın için daha olumsuz bir zemin oluşturuyor. Bu haftanın odak noktasının Cuma günü (ABD) tarım dışı maaş bordrosu verileri üzerinde olacağını düşünüyorum. Piyasalar sadece 100.000-150.000 yeni iş bekliyor. Dolayısıyla, daha yüksek bir veri açıklanırsa, bu Mart ayında 50 baz puanlık bir artış olasılığını daha da artıracak.

Fed, ekonominin Omicron varyantından büyük ölçüde etkilenmeyeceği ve sağlıklı bir zeminde büyümeye devam edeceği varsayımıyla Mart ayında faiz oranlarını artırmayı planlıyor.

Stephen Innes, İngiltere Merkez Bankası’ndan faiz artırımı olasılığının ABD dolarının daha fazla değerlenmesini yavaşlatabileceğini ve bunun da güvenli liman altın fiyatları için bir taban oluşturabileceğini belirtiyor. Reuters’in teknik analisti Wang Tao’ya göre, spot altın 1.803 dolarda direnci test edebilir.

Altın vadeli işlem piyasalarına açık faiz, Cuma günü üst üste üçüncü seansta daraldı ve bu kez CME Group’tan gelen gelişmiş rakamlara göre yaklaşık 14,1 bin kontrat düştü. Aynı çizgide, art arda ikinci seans için hacim düştü ve şimdi yaklaşık 164,5 bin kontrat seviyesinde bulunuyor.

Piyasa analisti Pablo Piovano, altın fiyatının baskı altında kaldığını ve 1.850 dolar işaretini geçerek, yeni zirvelere ulaştıktan sonra geçmiş seanslarda önemli ölçüde düştüğünü belirtiyor. Analiste göre, Cuma günkü düşüş, sarı metalde aşağı yönlü momentum kaybına yol açabilecek daralan açık ilgi ve hacmin arkasındaydı. Bununla birlikte analist, değerli metalin başlangıçtan şu ana kadar 1.780 dolar bölgesinde desteklenmiş göründüğünü ifade ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir