Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$62.836
% 2.19
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 62.836
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

21Shares ABD’de Spot Solana ETF’si İçin Başvuruda Bulundu

Solana

21Shares, ABD’de Solana (SOL) tabanlı bir borsa yatırım fonu (ETF) başlatmak için başvuruda bulundu. VanEck gibi, 21Shares de Solana’nın yerel tokenının bir emtia olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyor. SEC’in daha önce SOL’u bir menkul kıymet olarak nitelendirmesi, bu tür fonların onaylanmasında önemli bir engel oluşturabilir.

Yatırım şirketi 21Shares, Solana için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) S-1 formu doldurdu. Bu başvuru, VanEck’in benzer bir başvuruda bulunmasından sadece bir gün sonra geldi. Analistler, VanEck’in 27 Haziran’da yaptığı başvurunun Solana tabanlı fonlar başlatmak isteyen diğer firmaların önünü açacağını öngörmüştü ve bu öngörü doğrulanmış görünüyor.

21Shares’in hukuk başkanı Andrew Jacobson, şirketin ABD‘de Solana ekosistemine erişim sağlayan bir ETF başlatma potansiyelinden heyecan duyduğunu belirtti. Jacobson, “Bu, kripto endüstrisi için gerekli bir adım ve kripto odaklı, kolay erişilebilir finansal ürünleri pazara sunma misyonumuza sadık kalıyoruz,” dedi.

İsviçre, Zürih merkezli 21Shares, halihazırda 846 milyon doların üzerinde varlık yönetimi altında fiziksel olarak desteklenen Solana Staking borsada işlem gören bir ürünü yönetiyor. Ayrıca Cboe BZX Borsası’nda işlem gören bir bitcoin ETF’sini de yönetiyor. 21Shares Core Solana ETF de Cboe BZX Borsası’nda işlem görecek ve geri ödemeler ayni olarak, yani nakit yerine SOL olarak yapılacak. Bu, diğer spot piyasa emtiaları için borsada işlem gören ürünlerle uyumlu bir uygulama olacak.

SEC Consensys’a Dava Açtı!

Hukuk uzmanları, SOL için düzenlenmiş bir vadeli işlem piyasasının bulunmaması ve SEC’in SOL’un bir menkul kıymet olduğuna dair önceki beyanı gibi nedenlerle, SOL ETF’lerinin SEC’in onayını almasının zor olduğunu belirtiyor. Jacobson, “Bir CME vadeli işlem sözleşmesine bir kripto token dahil etmenin yasal bir emsali olsa da, ETF’ye uygunluk için tek kriter bu olmamalı,” dedi. “Birçok kripto para birimi, alım satım yapılabilir ETF’ler olmaya hak kazanıyor. Bir varlık sınıfı olarak kriptoya erişimi genişletmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz ve ETF’leri bunu yapmanın bir yolu olarak görüyoruz.”

21Shares, SOL fonlarını Coinbase Custody ile koruyacak. VanEck araştırma başkanı Matthew Sigel ise Solana ağının Ethereum kadar merkezi olmayan bir yapıya sahip olduğunu ve yakında kendi ETF serilerinin onaylanmasını beklediklerini belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir