Kriptolar:
30464
Bitcoin:
$61.076
% 2.77
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.36
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.43
Korku & Açgözlülük:
51 / 100
Bitcoin:
$ 61.076
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.29 T

2. Çeyrekte NFT Satışları %44 Düştü: Memecoin’lerin ve Piyasa Koşullarının Rolü

nft

Apollo Crypto‘nun yatırım başkanı, 2. çeyrek raporunda, ünlü, politik ve hayvan temalı memecoin’lerin yanı sıra olumsuz piyasa koşullarının NFT satışlarının %44 oranında düşmesine neden olduğunu söyledi.

Piyasa Koşulları ve Memecoin’lerin Etkisi

CryptoSlam verilerine göre, NFT satışları 1. çeyrekte 4.14 milyar dolardan 2. çeyrekte 2.32 milyar dolara düştü ve bu, daha geniş bir endüstri düşüşünün bir parçası. Apollo Crypto’nun Baş Yatırım Sorumlusu Henrik Andersson, “2. çeyrek, Bitcoin’in %15 düşmesi ve birçok altcoin’in daha kötü performans göstermesiyle zorlu bir piyasa dönemiydi” dedi. Ayrıca, memecoin’lerin müşteri dikkatini NFT’lerden uzaklaştırabileceğini belirtti. CoinGecko istatistiklerine göre, memecoin’ler büyük işlem hacimleri gördü; son 24 saatte 3.4 milyar dolar. Bu artış, Ethereum ve Solana’da yeni ünlü token’lar ve ABD başkanlık yarışına bağlı PolitiFi memecoin’leri tarafından teşvik edildi. 2. çeyrekte değer kazanan memecoin’ler arasında MAGA (Trump) ve Pepe bulunuyor.

Bu İlginizi Çekebilir: Binance ve SEC Arasındaki Davada Kritik Gelişme: Kripto Piyasası İçin Ne Anlama Geliyor?

NFT’lerin Geleceği

Bitcoin tabanlı Ordinals’daki gelişmeler, geleneksel NFT‘lerden uzaklaşmaya neden olabilir. Zaten piyasada olan birkaç Bitcoin layer-2 çözümü göz önüne alındığında, Andersson Bitcoin Ordinals’ın NFT alanında pazar payı kazanmaya devam edebileceğini belirtti. Ancak, Ordinals ve Runes ağlarındaki faaliyetler son zamanlarda azaldı; Rye’nin işlemleri Haziran’dan bu yana %88 düştü. NFT’ler, 2023’ün dördüncü çeyreğinde 3 milyar doları aşan satışlarla toparlandı ve bu, 2024’ün ikinci yarısında bir toparlanma gösterebilir. Yalnızca Aralık 2023’te satış hacmi 1.77 milyar dolara ulaşarak Haziran 2022’de düşen NFT yazından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

CoinGecko kayıtlarına göre, CryptoPunks ve Bored Ape Yacht Club, en iyi NFT koleksiyonları arasında yer almakta ve CryptoPunks’ın 994.9 milyon dolarlık, BAYC’nin ise 345.9 milyon dolarlık varlığı bulunmakta. Dolayısıyla, NodeMonkes ve Bitcoin Puppets projeleri, piyasa kapitalizasyonları sırasıyla 121.1 milyon dolar ve 94.2 milyon dolar olan en büyük Ordinals projelerinden ikisi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir