Kriptolar:
30443
Bitcoin:
$60.878
% 0.15
BTC Dominasyonu:
%52.9
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.24 T
% 2.03
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 60.878
BTC Dominasyonu:
% 52.9
Piyasa Değeri:
$2.24 T

14 Yıllık Bitcoin’ler Harekete Geçti: İlk Fiyatı 0.05 Dolardı!

bitcoin hash

Son zamanlarda, yıllardır hareketsiz kalan Bitcoin’lerin tekrar transfer edildiği olaylara sıklıkla rastlanıyor. Bu trend’e eklenen son örnek ise 2010 yılında madencilik yoluyla elde edilen ve 14 yıl boyunca hiç hareket ettirilmeyen 50 BTC’nin Binance borsasına transfer edilmesi oldu. Bu Bitcoin’lerin değeri transfer sırasında yaklaşık 3 milyon dolardı.

Eski madencilerin bu tarz transferler yapmasının arkasında çeşitli sebepler yatıyor. En önemli sebeplerden biri ise eski cüzdanların güvenlik riskleri. Yeni ve daha güvenli cüzdan teknolojileri geliştikçe, Bitcoin yatırımcıları coin’lerini bu cüzdanlara taşımayı tercih ediyor.

İlginizi Çekebilir: Bol Kazançlı Ronin Week Başlıyor!

Bitcoin fiyatının son yıllarda, özellikle de 2021’de iki kez 60 bin doları aşarak rekor seviyelere ulaşması ve sonrasında da düşüşe geçmesi, bazı yatırımcıları satışa yöneltmiş olabilir. Yatırımcılar, dünya ekonomisindeki belirsizlik ve jeopolitik risklerden dolayı risklerini azaltmak veya acil nakit ihtiyacı gibi kişisel sebeplerden ötürü satış yapıyor olabilir.

Satışların bir diğer sebebi ise artan vergi regülasyonları olabilir. Bitcoin’in ABD’de ETF’ler aracılığıyla daha erişilebilir hale gelmesi ve birçok ülkenin kripto paralara yeni vergiler getirmesi, yatırımcıları bu vergilerin tam olarak netleşmeden önce satış yapmaya teşvik ediyor olabilir.

Bu Bitcoin’lerin madencilik yapıldığı dönemde en büyük kripto paranın fiyatı yaklaşık 0.05 dolardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir