Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.055
% 6.74
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.055
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

XVG Coin Nedir? Verge Projesi Nedir?

Verge (XVG), tamamen anonim işlemler sunarak katılımcıların konumunu ve İnternet Protokolü (IP) adresini gizlemeyi iddia eden açık kaynaklı, merkeziyetsiz bir kripto paradır. Verge, önde gelen kripto para borsalarında XVG sembolüyle işlem görür.

Verge, 2014 yılında DogeCoinDark adı altında ortaya çıktı, ancak 2016’da Verge olarak yeniden markalandı. DogeCoinDark, Dogecoin’in bir çatallanmasıydı ve Dogecoin’e anonim bir alternatif sağlamak amacıyla tasarlandı. Verge, Monero, Pivx ve Zcash gibi “gizlilik paraları” sınıfındadır.

Verge (XVG) Nedir?

Verge (XVG), katılımcıların konumunu ve İnternet Protokolü (IP) adresini gizleyerek tamamen anonim işlemler sunmayı iddia eden açık kaynaklı, merkeziyetsiz bir kripto paradır.

Verge, 2014 yılında DogeCoinDark adı altında ortaya çıktı, ancak 2016’da markalandı. (DogeCoinDark, Dogecoin’in bir çatallanmasıydı ve Dogecoin’e anonim bir alternatif sağlamak amacıyla tasarlandı.)

Birçok popüler kripto para biriminin katılımcıların tam anonimliğini koruma konusunda zorluklarla karşılaştığı göz önüne alındığında, Verge gibi kripto paralar, kullanıcıların kimliklerini gizlemenin benzersiz yollarını sunan özel defterlerin popülerliğini artırmıştır.

Verge (XVG) Nasıl Anlaşılır?

Verge, kullanıcıların IP adreslerini gizleyerek anonimliğe odaklanır. Bir IP adresi, belirli bir bilgisayar veya bilgisayar ağı ile ilişkilendirilen tanımlayıcı bir numaradır. Bir IP adresi kullanarak, kullanıcının ve bağlı cihazda gerçekleştirdiği çevrimiçi etkinliklerin izini sürebilirsiniz; IP adreslerini gizlemek işlemleri tamamen izlenemez hale getirir.

Birçok popüler kripto para birimi (Bitcoin de dahil olmak üzere), katılımcıların tam anonimliğini korumak konusunda zorluklarla karşı karşıya. Verge gibi kripto paralar, katılımcıların konumunu ve IP adreslerini gizleyen özel defterlerin popülerliğini artırmıştır.

Verge, TOR (The Onion Router) ve Invisible Internet Project (I2P) gibi çoklu anonimlik odaklı ağları kullanarak anonimliği sağlar. TOR, iletişimlerini dağıtılmış bir ağ üzerindeki röleler ve tüneller aracılığıyla yansıtarak kullanıcıların kimliklerini korur. Bu ağ, dünya çapında dağılmış gönüllüler tarafından işletilmektedir. I2P, kullanıcı verilerini şifreler ve onları dünya çapında dağılmış anonim bir noktadan noktaya gönüllü ağına gönderir.

Herkes, Verge genel defterinde gerçekleşen çeşitli işlemleri görebilirken, TOR ve I2P ağ katmanlarının kullanılması, işlem yapan katılımcıların konumunu – ve IP adreslerini – gizler.

Monero ve Dash gibi diğer birçok kripto paranın da daha yüksek düzeyde gizlilik ve anonimlik sunan iddiaları bulunmasına rağmen, bunlar şifreleme teknikleri ve uygulamasına dayanır. Bu tür kripto paralar, kullanıcı anonimliğini güvence altına almakta çeşitli başarı düzeylerine ulaşmış olsalar da, uygulamaları kendi genel defterlerini güvenli hale getirmiş ancak daha az şeffaf hale getirmiştir. Bu tür bir takas, bazen işlemlerin kamuoyu tarafından doğrulanmasını zorlaştırır, ki bu merkezi olmayan kripto para biriminin temel bir gereğidir.

Verge (XVG) Geleceği

Verge, kullanıcı anonimliğini teknik olarak koruma sorununu ele almaya çalışır. Ağırlıklı olarak kriptografiye dayanmaz; TOR ve I2P ağlarının mevcut ve test edilmiş teknolojisine dayanır. Verge’nin kurucuları, katılımcıların işlemlerini doğrulamak için bir açık defterin zorunlu olduğunu ve diğer katılımcıların bir katılımcının kimliğine gerek olmadan genel gelişmeleri halka açık olarak doğrulamasını sağlar. Verge’in uygulaması bunu başarmaya yardımcı olur.

Yetişkin bir web sitesi ağı, Nisan 2018’de yalnızca Verge kripto parasında ödeme kabul etmeye başlamasının ana nedenini Verge’in anonimliği olarak belirtti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir