Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.490
% 0.81
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.490
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Veriler Konuşuyor: Bitcoin Şaşırtan Bu Sinyalleri Veriyor!

Lider kripto Bitcoin (BTC) 30.000 dolar aralığını aşmak için mücadele etmeye devam ederken, önemli BTC fiyat metrikleri daha fazla düşüş eğilimine işaret ediyor. Geçen hafta yaşanan Terra ekosistemindeki şiddetli çöküş, kripto piyasayla birlikte Bitcoin fiyatını etkileyerek, o zamandan beri en az %20 düşmesine yol açtı.

Ayı Bitcoin için fiyat metrikleri ne gösteriyor?

On-chain analitik platformu Glassnode tarafından paylaşılan bir grafiğe göre Bitcoin NVT Signal, 235,252 ile dört yılın en düşük seviyesine ulaştı. Bu veri, 250 işareti civarındaki Temmuz 2018 seviyelerinden daha düşük. Glassnode, şu açıklamayı yapıyor:

Bitcoin’in yedi günlük hareketli ortalama için NVT Sinyali, 4 yılın en düşük seviyesi olan 235,252’ye ulaştı.

The Network Value to Transaction (NVT) Sinyali, aktif trade senaryosu etrafında yatırımcı duyarlılığını ölçmek için önemli bir ölçümdür. Kripto analisti Anvesh Reddy’e göre, bu temel metriğin dört yılın en düşük seviyelerini görmesi, ayı eğiliminin göründüğünden daha kötü olduğu anlamına gelebilir.

Sinyalin hesaplanmasında ham günlük işlem hacmi yerine günlük işlem hacminin hareketli ortalaması kullanılıyor. Bu nedenle, hareketli ortalama rakamları, piyasa duyarlılığının açık bir göstergesini yansıtmak için oranı iyileştiriyor. CoinMarketCap’e göre, lider kripto son 24 saatte %1,76 artışla 29.544 dolardan işlem görüyordu. Geçen hafta boyunca, lider kriptonun fiyatı büyük ölçüde sabit kaldı ve 29.000 dolar etrafında dalgalandı.

Bitcoin’de ‘Death Cross’: 18.000 dolara düşebilir

Bu yılın başlarında Ocak ayında meydana gelen ‘ölüm haçı’nın yakın zamanda meydana gelmesi de benzer bir eğilimi gösteriyor. Ölüm haçı, gerçekleştikten sonra Bitcoin fiyatının tarihsel olarak her zaman düştüğünü öne süren, aşırı bir ayı metriğidir. Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere Ocak ayından bu yana, Bitcoin fiyatı yaklaşık %40 değer kaybetti. Kripto analisti Rekt Capital, konuya ilişkin olarak şunları söylüyor:

Tarih, ne zaman bir ölüm haçı meydana gelse, Bitcoin’in daha derin bir düşüş yaşadığını gösteriyor. Şimdi bir tanesi gerçekleştiğine göre, potansiyel olarak ne bekleyebiliriz?

Ayrıca analist, BTC için dibin henüz görülmediğini belirtiyor ve mevcut seviyesinden nereye kadar gidebileceğine dair şu tahminlerde bulunuyor:

Bitcoin, geçmişte bir ölüm haçından sonra -%55, -%65 ve -%71 düştü. Tarih -%55’lik bir çöküşle kendini tekrar edecek olursa, BTC 18.000 dolar civarında dibe vurabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir