Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.251
% 0.04
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.251
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Son Dakika | Ethereum Vakfı’na Soruşturma

İsviçre merkezli kar amacı gütmeyen Ethereum Vakfı, grubun web sitesinin GitHub deposuna göre bir ‘devlet otoritesi’ tarafından soruşturma açıldı.

Soruşturmanın kapsamı ve odak noktası haberin yazıldığı saat itibarıyla bilinmiyor. 26 Şubat 2024 tarihli GitHub taahhüdüne göre, “biz gizliliği gerektiren bir devlet otoritesinden gönüllü bir soruşturma aldık.” ifadeleri yer alıyor.

Daha önce, Ethereum Vakfı’nın web sitesinde aşağıdaki açıklama bulunuyordu:

“Ethereum Vakfı (Stiftung Ethereum), dünya genelinde herhangi bir kurumun gizliliğin sağlanmasını gerektiren bir şekilde iletişime geçmediğini hiçbir zaman görmemiştir. Stiftung Ethereum, düzenli işletme faaliyetleri kapsamının dışında kalan her türlü devlet kurumlarından gelen soruşturmayı kamuoyuna açıklayacaktır.”

Konuyla ilgilenen bir avukat konu hakkında yorum yaptı. Yaptığı açıklamada, İsviçreli bir düzenleyicinin Ethereum Vakfı’dan bir belge talebi olmuş olabileceğini belirtirken ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile birlikte hareket ediyor olabileceğini de sözlerine ekledi.

Avukat şu açıklamayı yaptı:

“Bilgi istedikleri tek kuruluşun Ethereum Vakfı olmadığını söylemenin de doğru olduğunu düşünüyorum.”

Bir diğer yandan tüm bunlar yaşanırken SEC, bir spot Ethereum ETF’i için birden fazla başvuruyu değerlendirmeye devam ediyor. Ancak analistlere göre bu süreç giderek daha karamsar bir hal alıyor. Tüm gözler başvurulardan bir tanesinin son tarihi olan 23 Mayıs’a dönmüş durumda.

Tüm bunlar yaşanırken ETH fiyatında da sert bir düşüş yaşandı. Bugün Bitcoin’de yaşanan yükselişin ardından Ethereum fiyatı da bir yükseliş görülmüştü.

Geçtiğimiz dakikalarda ortaya çıkan haberin ardından fiyat bir anda keskin bir düşüş yaşadı ve 3.400 dolar seviyesinden 3.300 dolar bölgesine iğne attı ancak yaşadığı toparlanma sonucu 3.326 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir