Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$64.949
% 6.26
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.949
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Solana kurucusu, Blockchain ağını küresel finansın merkezi haline getirmek istiyor

Solana kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, son röportajında Solana Blockchain’inin küresel finans için tercih edilen bir sistem olması vizyonundan bahsetti.

Yakovenko, Solana ağının hızına atıfta bulunarak bu özelliğinin küresel piyasalardaki verimsizliği ortadan kaldırabileceğini iddia etti. Solana kurucusu, Blockchain ağı üzerinde inşa edilmiş devasa bir uygulama içinde ana akım ağ haline gelmesi için ciddi bir atılımın gerçekleşmesi gerektiğinin farkında.

Böyle bir uygulamanın en az 100 milyon kullanıcısının olması gerektiğini söyleyen Yakovenko, ancak bu şekilde küresel anlamda bir güce sahip olabileceğini dile getirdi.

Solana ağı önündeki en büyük engel, ağ kesintileri

Bu ay yayımlanan bir rapora göre Solana ağı, sadece 2022 yılında 5 kez kesintiye uğradı. Ağ kesintileri, Solana’nın benimsenmesine ciddi bir sorun olarak görülürken Yakovenko, bu sorunun ağdaki düşük ücretli ve hızlı işlemlerden kaynakladığını söylüyor. Solana ağındaki en uzun kesinti ise blok üretiminin 17 saat boyunca durduğu geçen sene Eylül ayında yaşanan kesinti oldu.

Solana ağında çok sık rastlanan bu kesintiler token fiyatını da olumsuz etkiliyor. Örneği Haziran ayın yaşanan ve 4 saat süren kesinti esnasında SOL tokeni, yüzde 10’un üzerinde değer kaybetti.

SOL fiyatında son durum

Diğer yanda Solana Eylül ayında %30’u bulan değer kazanımı gördü. Solana, Ağustos ayı başında da benzer bir ivme yakalayarak %30’a yakın yükselişle 50 dolar sınırına kadar yükselmişti. Bazı görüşler, o dönem SOL değerinindeki artışı, Helium çekirdek geliştiricilerinin Solana ağına geçme kararına bağladı. Zira Helium (HNT) fiyatı, açıklamanın ardından Ağustos ayı başından Eylül’ün ilk haftasına kadar %66 oranında değer kaybı gördü.

Solana, Eylül ayın yükselişle başladıktan sonra bu haftaki genel düşüş ivmesinde kazanımlarının önemli bir kısmını geri verdikten sonra 32 dolarda denge buldu. Dünkü kısmi değer artışının ardından SOL, Bugün 33 – 34,8 dolar aralığında dalgalanıyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir