Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$63.012
% 2.65
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 63.012
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Petrol düşse de yatırımcıların aklı hâlâ Ukrayna’da

Salı günü Asya’da petrol düşüş yaşadı. Yatırımcılar bir önceki gün yaşanan ralliden kâr elde ederken küresel hisselerde düşüş yaşandı. Ancak Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceği ve arza zarar verebileceği korkusu artarken kayıplar çok sınırlı oldu.

Brent %0,60 düşüşle 95,90 dolar olurken WTI %0,72 düşüşle 94,77 dolara geriledi. Her ikisi de Pazartesi günü 2014’ten beri gördükleri en yüksek seviyelere ulaştı: Brent 96,78 dolara, WTI 95,82 dolara dokundu.

Dünyanın en büyük petrol ve gaz üreticilerinden biri olan Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edebileceği korkusu, petrolün 100 dolar yolunda yaptığı rallinin ardındaki sebep oldu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, “kinayeli” bir açıklamasında Ukraynalıları, 16 Şubat günü evlerinden bayrak sallamaya ve ulusal marşı hep bir ağızdan söylemeye çağırdı. Batılı bazı medya kuruluşları, o günü Rusya işgalinin başlayabileceği gün olarak ifade etti. Ancak Rusya, herhangi bir saldırı planını yalanladı.

Nissan Securities’de araştırma genel müdürü olan Hiroyuki Kikukawa, Reuters’e yaptığı açıklamada “Yatırımcılar, Doğu Avrupa’da artan gerilimler nedeniyle yeni kısa pozisyonlar almakta tereddüt etseler de Pazartesi günkü ralliden elde ettikleri kârı topladılar.”

“İran-ABD nükleer anlaşması kabul edilir veya enflasyon ve merkez bankalarının daha sıkı para politikalarıyla ilgili endişeler arasında küresel hisseler daha fazla düşerse petrol piyasaları gerçek bir düzeltme görebilir.”

Bazı yatırımcılar petrol görünümü için pozitif olmaya devam etse de fiyatlar üç aydan az bir zamanda %30 üzerinde artış yaşadı bile. Artan enflasyon ve faiz oranları da endişe kaynağı olmaya devam ederken geçtiğimiz hafta fon yöneticilerinin bir miktar kâr elde etmesini sağladı.

Öte yandan ABD ve İran arasındaki nükleer anlaşma müzakereleri sürüyor. İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir-Abdollahian, nükleerle ilgili müzakerelerde ülkesinin, ulusal çıkarlarının korunması şartıyla hızlı bir anlaşmaya varmak için “acele ettiğini” söyledi.

JP Morgan Global Equity Research’e göre OPEC+’nın üretim eksikliği ve yedek kapasite azlığıyla ilgili endişeler de petrol piyasasının dar olmasına katkı sunuyor olabilir ve fiyatlar yılın ikinci çeyreği kadar erken bir zamanda 125 doları görebilir.

Yatırımcılar şimdi Amerikan Petrol Enstitüsü’nün ABD ham petrol arz raporunu bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi DeFİ’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir