Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$69.740
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 69.740
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

New York’lu Bir Kadın Bitcoin ile Terör Örgütü Finanse Etti!

Bitcoin

New Yorklu bir kadın, Suriyeli bir terör hücresini finanse eden 12,000 $’lık Bitcoin (BTC) aklanmasındaki rolü nedeniyle 18 yıl hapis cezası aldı.

New York Eyaletindeki bir jüri, Bakhrom Talipov olarak bilinen 44 yaşındaki Victoria Jacobs’u teröristlere bitcoin yoluyla finansman sağlamaktan suçlu buldu ve 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Manhattan Bölge Savcılığından yapılan açıklamaya göre Jacobs, “tamamen online terörist ekosistemlere dalmış” ve Suriye’deki terörist gruplar için binlerce doları akladığı ve topladığı belirtilmiştir.

“Manhattan’daki dairesinin güvenliğinden, bu grupların misyonlarını ilerletmelerine yardımcı olmak için şehrimizin finans piyasalarına erişmelerini sağladı.”

Bölge Savcısı Alvin Bragg

Jüri Jacobs’u üç ağır suçtan -komplo kurmak, kara para aklamak ve ateşli silah bulundurmak- ve üç kez de terör eylemine destek sağlamaktan suçlu buldu. Basın açıklamasında Jacobs’un Malhama Tactical’ın kontrolü altındaki Bitcoin cüzdanlarını kullanarak dünyanın dört bir yanındaki destekçilerden 12.000 $ tutarında para akladığı belirtildi. Bu terörist gruba 6,000 dolardan fazla para göndermiş ve fonlar kripto para birimi ve banka havaleleri (Western Union ve MoneyGram) yoluyla alınmıştır.

Haber bültenine göre, Jacobs sadece kripto para göndermekle kalmamış, aynı zamanda Suriye’de patlayıcı yapmak için kullanabilmeleri için terör örgütüyle bağlantılı web tabanlı bir gruba bir ABD Ordusu El Yapımı Mühimmat El Kitabı sağlamış ve onlar için Google Play hediye kartları satın almıştır. Dahası savcılık, Jacobs’un ‘düşman hatlarının gerisinde’ çalışan bir ‘kardeş’ gibi davranarak, belirli bir çevrimiçi forumda belirli görevleri yerine getirmek için yeterli cesaret, güç ve rehberliğe sahip olmak için dua istediğine dair kanıtlar sunmuştur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir