Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$67.064
% 3.01
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 67.064
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

MicroStrategy’nin Bitcoin Varlığı 13 Milyar Doları Aştı!

MicroStrategy, ilk çeyrekte bitcoin varlıklarını önemli ölçüde artırdı ve toplam 1,5 milyar doların üzerinde gelirle 25.250 bitcoin (BTC) daha satın aldı. Bu, şirketin toplam bitcoin varlığını yaklaşık 13,6 milyar dolar değerinde 214.400 BTC’ye getiriyor. Ancak şirket, öncelikle 191,6 milyon dolarlık dijital varlık değer düşüklüğü ücreti nedeniyle ilk çeyrekte 53,1 milyon dolarlık net faaliyet zararı bildirdi.

MicroStrategy‘nin kurumsal stratejisi, Bitcoin’i satın almayı ve elde tutmayı içeriyor; toplam varlıkları şu anda dolaşımdaki toplam 19,7 milyon Bitcoin arzının yaklaşık %1’ini temsil ediyor. Şirket, bulut tabanlı hizmetlere geçiş yoluyla ilk çeyrekte abonelik hizmetleri gelirinde çift haneli büyüme elde etmesine rağmen, dijital varlıklara ilişkin değer düşüklüğü ücreti nedeniyle net faaliyet zararı ile karşı karşıya kaldı.

MicroStrategy, yeni dijital varlık gerçeğe uygun değer muhasebesi standardını benimseyerek önemli bir kâr elde edebileceğini bildirmiş olsa da bunu yapmamayı tercih etti. Canaccord, BTC’nin değer kazanmaya devam etmesini ve yazılım işindeki yeniden değerlemeyi gerekçe göstererek MicroStrategy için fiyat hedefini 1.810 dolardan 1.590 dolara ayarladı. Hisse senedi, mesai sonrası işlemlerde %2,5 düşüşle 1.261 dolara geriledi.

Canaccord’un Joseph Vafi liderliğindeki analistleri, MicroStrategy’nin özsermaye değerinin Bitcoin varlıklarına olan mevcut priminin %71 ile önemli düzeyde kaldığını vurguladı. MicroStrategy’nin bitcoin varlıklarının kıtlık değerini, özsermaye yatırımcılarının dijital varlığa maruz kalmanın başlıca yollarından biri olarak kabul etmelerine rağmen, bu prim daralmasını potansiyel bir risk faktörü olarak vurguladılar.

Dahası Canaccord, ABD bitcoin spot borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) ağır siklet varlık yöneticileri tarafından son zamanlarda onaylanmasına ve güçlü benimseme eğilimlerine ve son zamanlarda gerçekleşen bitcoin halving etkinliğine atıfta bulunarak bitcoin için olumlu bir yapıya dikkat çekti. Bu faktörler Bitcoin için yükseliş görünümüne katkıda bulunuyor ve bu da MicroStrategy’nin piyasadaki konumuna dolaylı olarak fayda sağlayabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir