Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.633
% 2.07
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.633
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Madenciler BTC’leri Borsalara Yığıyor: Tek Günde 88 Bin Bitcoin!

CoinMetrics analisti Kyle Waters, madencilerin borsalara 88.000 Bitcoin (BTC) aktardığını ve rekor bir seviyeye ulaştığını tweet’ledi.

Bitcoin madencileri risk almak istemiyor

Madenciler tarafından borsalara gönderilen Bitcoin miktarı yeni bir zirve kaybetti. Bu, şimdiye kadar görülen en büyük miktar. Bitcoin’lerin toplam parasal değeri de önceki rekoru geçti. Neredeyse 2 milyar dolar değerindeki Bitcoin, madenciler tarafından borsalara aktarıldı. Madenciler, küresel ekonomik kriz nedeniyle masrafları karşılamak için BTC satıyor. Son zamanlarda, çok sayıda Bitcoin madenciliği işletmesi nakit toplamak ve yeni yatırımlar yapmak için Bitcoin satacaklarını bildirdi. En büyük madencilik işletmelerinden Core Scientific, kripto para piyasasının düşüşte olduğu Mart ayında 2700 BTC sattı. Bitcoin, o günlerde şimdiye kadar %50’den fazla değer kaybetti. Mart ve Nisan aylarında Riot Blockchain ve Argo Blockchain gibi işletmelerde yüklü Bitcoin sattıklarını bildirdiler.

Madenciler 88 bin Bitcoin’i borsalara aktardı

Yukarıdaki tweet’te Kyle Waters, madencilerin dün borsalara net 88.000 BTC aktardığını ve rekor bir seviyeye ulaştığını söylüyor. Madenciler, 15 Haziran’da, dolar bazında şimdiye kadar en büyük Bitcoin transferini kaydetti. Aşağıdaki grafikten görüldüğü üzere, böyle bir olay en son 2016’da meydana geldi.

Madenciler neden BTC satar?

Bu aayın başlarında, Compass Mining’in direktörü Will Foxley, madencilerin karamsarlığının kesin olarak teyit edilmesinden ziyade, hareketin sadece makro çevreye karşı uyarıcı bir tepki olduğunu söylemişti. BTC satmanın, belirsizlik sırasında madencilik operasyonlarını devam ettirmek için ihtiyatlı bir hareket olduğunu da sözlerine ekledi:

Bence madenciler sadece makro ortamdan bahsediyorlar ve operasyonları güvende tutmak için Bitcoin’i bu seviyelerde satmanın muhtemelen ihtiyatlı olduğunu düşünüyorum.

Yukarıdaki tablo Mayıs ayı madencilik faaliyetlerini özetliyor. Kyle Waters, yukarıdaki verilere bakarak, bireysel madencilerinde satış yaptığına dikkat çekiyor:

Örneğin Mayıs ayında 2.7 bin BTC satan Core Scientific gibi, halka açık birçok madenci, aylarca BTC biriktirdikten sonra satışlarını açıkladı.

Aşağıdaki tablo, yukarıdaki madencilerin her birinin yıldan bugüne üretimini, yıldan bugüne en iyi BTC üreticisi olduğunu iddia eden Iris Energy (IREN) ile karşılaştırmalı olarak vurgulamaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir