Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.633
% 2.07
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.633
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Kripto paralardaki erime hızlanıyor: Celsius’un çöküşü Bitcoin ve altcoin’leri de düşürdü

Yazar – Geoffrey Smith

Investing.com – Büyük bir kripto kredi platformu, para çekme işlemlerini durduracağını söyledikten sonra Pazartesi günü Bitcoin %10 üzerinde kayıp yaşadı ve onu alternatif coin’ler (altcoin) takip etti.

Bitcoin 24.215 dolar ile 2020 Aralık ayından beri gördüğü en düşük seviyeye inerken Ethereum %16 ve Cardano, Solana ve Dogecoin %11 üzerinde değer kaybetti.

Pazar günü Celsius, “olağanüstü piyasa koşullarına” değinerek “tüm para çekme işlemleri, Swap ve hesaplar arası transferleri” durduracağını söyledi ve daha fazla detay vermedi.

Celsius’un kurucusu ve CEO’su Alex Mashinsky, daha 24 saat önce ağın geri ödeme taleplerini karşılamakta sorun yaşadığını şiddetle reddetmişti.

Mashinsky Twitter’dan, yatırımcıların Celsius’tan para çekmekte sorun yaşadığına değinen bir kullanıcıya “Celsius’tan para çekmekte sorun yaşayan bir kişi bile tanıyor musunuz?” diye sordu.

Kullanıcıyı “FUD ve yanlış bilgi” yaymakla suçladı. FUD Korku, Belirsizlik ve Şüphe anlamında bir kısaltma ve esas olarak kripto para birimleri hakkında şüpheci yaklaşan kişilere karşı aşağılayıcı bir terim olarak kullanılır.

Celsius, hizmetlerine devam etmek için herhangi bir takvim veremedi. “Çeşitli opsiyonları düşündüğümüz için önümüzde çok iş var, bu süreç zaman alacak ve gecikmeler olabilir.” dedi.

Celsius’un kendi token’i Pazartesi günü %50 daha düşerek Mart ayının sonundan bu yana değerinin yaklaşık %95’ini kaybetti. Terra-Luna sisteminin çöküşünden sonra yaşanan bu kayıpların çoğu, kısa vadeli yüksek ‘stake’ ödül vaatleri etrafında inşa edilen ağların sürdürülebilirliği hakkında şüphe uyandırdı.

Celsius’un iş modeli müşterilere, kripto para mevduatları için yüksek getiri sağlamak üzerine inşa edilmiştir. Bu mevduatı da diğer kripto şirketlerine borç vermek için kullanır. Model, bu tür kredileri kayıt dışı menkul kıymetler olarak gören ABD düzenleyicileri ile sorun yaşadı. Decrypt.co’ya göre geçtiğimiz Eylül ayına kadar en az dört eyalet Celsius’a ihtarname çıkardı. Bu arada Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) tarafından yapılan benzer bir tehdit, Coinbase’in (NASDAQ:COIN) benzer bir işlemle ilerlemesini durdurmaya yetmişti.

Dünya genelinde parasal sıkılaşma politikasının hızı arttıkça kripto para yatırımlarının geleneksel fiat para ile finansmanı daha pahalı hale geldiğinden kripto paralar, genel olarak son haftalarda sürekli bir baskı altında. Bu durum, Cuma günü paylaşılan ve yine beklentileri aşarak Fed’in bu hafta faizlerde, beklenen 50 puan yerine 75 puanlık bir artırım yapabileceği yönünde spekülasyonlara yol açan TÜFE raporu ile daha da büyük bir sorun haline geldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir