Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$62.907
% 2.45
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 62.907
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Kripto para piyasalarında son durum: İşlem hacmi son zamanların en yükseğinde

Investing.com – Kripto para piyasa değeri, bugün 850 milyar dolara kadar geriledikten sonra Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para son bir yılın dip fiyatlarını kaydetti.

Son 24 saatlik işlem hacmi 100 milyar dolar seviyesinde yüksek kalmaya devam ederken dün 150 milyar dolara çıkan işlem hacmi, alıcıların düşüşe tepki göstermeye çabasıyla 2022 yılının en yüksek seviyelerine ulaştı.

Bugün ise gün açılışından itibaren satışlar kaldığı yerden devam ederek öğle saatlerinde yeni dip fiyatlar görüldü. ABD işlem saatlerine doğru bir miktar toparlanma gelirken ABD piyasalarının açılmasıyla kripto paralarda da volatilitenin artması beklenebilir. Zira Bugün ABD Fed, Türkiye saatiyle 21.00’de faiz oranlarını açıklayacak ve 21.30’da Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması beklenecek.

Korku ve açgözlülük endeksi pandemi çöküşünden beri en düşük seviyede 

Riskli piyasalarla birlikte kripto paralar hafta başından bu yana Fed faizlerini fiyatlarken yeni faiz oranı açıklaması ve konuşma tonuna göre piyasaların yeni yönü şekillenebilir. Diğer yandan kripto korku ve açgözlülük endeksi, son düşüşlere bağlı olarak 7 seviyesine kadar düştü. Bu seviye, pandeminin başlangıcındaki çöküşten bu yana görülen en düşük seviye olarak kayda geçti.

Bitcoin 20.100 dolara kadar geriledi

Kripto piyasaların en büyük varlığı Bitcoin, bugünkü satışlarda 20.111 dolara kadar geriledikten sonra gelen alımlarla son 2 saat içinde yüzde 5 sıçrayarak 21.200 dolar bandına kadar yükseldi.

Bitcoin pazarında günün geri kalanında volatilite artışı beklenirken Bitcoin alıcılarının kripto para fiyatını 20.000 doların üzerinde tutma çabası devam ediyor. Bitcoin piyasa değeri, bugün 400 milyar dolar sınırında bulunurken hafta başında yüzde 48 seviyesinde olan Bitcoin hakimiyet oranı, bu hafta kripto paranın piyasa ortalamasından daha sert düştüğü için yüzde 45 seviyesine geriledi.

Altcoin piyasasında son durum

Bugün, ilk 100 kripto paranın 89’u düne göre ekside devam ediyor. En büyük 10 kripto parada değer kaybı devam ederken bu hafta en sert kayıplar Ethereum piyasasında gerçekleşiyor.

Ethereum (ETH), gün içi işlemlerde 1.014 dolara kadar geriledikten sonra dip fiyatlardan gelen alımlarla şu an 1.130 dolar seviyesinde alıcı bulunuyor. Son 24 saatte yüzde 9’a yakın değer kaybıyla Ether, ilk 10’da en çok düşüş gören kripto para. Haftalık bazda ise Ethereum, yüzde 38’e varan sert bir düşüşe maruz kaldı.

İlk 10’da en düşük değer kaybı XRP’de görülürken altcoin, yüzde 1,15 düşüşle 0,31 dolarda devam ediyor. Diğer en yüksek piyasa değerine sahip kripto paralarda son 24 saatte ortalama değer kaybı yüzde 4 seviyesinde.

İlk 100 kripto paraya baktığımızda bugün yüzde 10 değer kaybıyla Waves (WAVES), 4,4 dolara kadar gerilerken en çok kaybeden kripto para konumunda. Waves’i, Nexo (NEXO), Graph (GRT) ve Moonbeam (GLMR), yüzde 9’a ulaşan değer kayıplarıyla takip ediyor.

Basic Attention Token (BAT), bugün değer artışıyla piyasadan pozitif ayrışan altcoin oldu. BAT,  son 24 saatte yüzde 14 değer artışıyla 0,31 dolardan el değiştiriyor. Dün 0,25 dolara kadar geriledikten sonra alıcı bulan BAT’ın yükselişi devam ediyor. Diğer yandan Kusama (KSM), Chainlink (LINK), Algorand (ALGO) ve Cosmos (ATOM), bugün ortalama yüzde 2,5 oranında değer artışlarına sahip.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir