Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$64.682
% 4.91
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.682
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Kripto Milyarderi: Doktorum Bu Altcoin ile 1 Milyon Dolar Kaybetti!

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, kalp doktorunun altcoin yatırımlarından 1 milyon dolar kaybettiğini paylaştı. Ünlü kripto milyarderi düzenleyicileri daha açık düzenlemeler sağlayamadıkların için eleştiriyor.

Mike Novogratz, doktorunun bu altcoin

Geçen ay kripto para fiyatlarındaki büyük düşüşün arından, birçok yatırımcı milyonlarca dolar kayıp yaşadı. Mike Novogratz, bugün Bloomberg’den Sonali Başak ile yaptığı röportajda, kalp doktorunun bu koşullarda büyük paralar kaybettiğini söylüyor.

Novogratz’a göre doktoru kripto para yatırımlarından 1 dolar kaybetti. Ancak sağlık uzmanının hangi kripto paralara yatırım yaptığına dair bir bilgi paylaşmadı. Novogratz’ın bir LUNA fanatiği olduğu bildiği için kaybın Terra ekosistemin olduğu düşünülüyor. Milyarder bunun dışında bireysel yatırımcıların yeterince korunmadığını söylüyor.

Mike Novogratz, düzenleyici eksikliğini vurguluyor

Bu arada Novogratz, finansal düzenleyicileri gelişmekte olan sektöre adanmadıkları için eleştirmek için de zaman ayırdı. Son zamanlarda, ABD düzenleyicilerini, kripto para piyasası için daha net düzenlemeler sağlamadıkları için eleştirildi. Kripto savunucuları, daha net düzenlemelerin piyasanın daha iyi gelişmesine yardımcı olacağına inanıyor. ABD kripto para setkörü için düzenleyici netliğin olmamasına rağmen, Novogratz, “insan kumar içgüdüsü ortadan kalkmayacağından” insanların hala kriptolara akın edeceğini belirtti.

Novogratz, devamında şunları söyledi :

SEC’in ne yapması gerektiğini, yapabileceğini veya yapmış olabileceğini bilmiyorum. Ancak bireysel yatırımcıları korumak için fazla bir şey yapmadılar.

Kripto para fiyatlarındaki büyük düşüşten bağımsız olarak Novogratz, piyasanın tekrar yükseleceğinden emin. Bu arada Novogratz, tanınan kripto para destekçilerinden. Ağırlığını Bitcoin (BTC) ve Terra (LUNA) dahil olmak üzere çeşitli kripto paralara veriyor. Galaxy Digital CEO’su kısa süre önce sağ koluna bir LUNA dövmesi çizerek Terra’ya destek sözü verdi. Bu arada, ünlü milyarderin bugüne kadar yatırım yaptığı çoğu altcoin son çöküşte iflas ettiklerini duyurdu.

Milyarderlerin desteklediği LUNA “yok oldu”

16 Mayıs’ın erken saatlerinde, Terra LUNA ve UST için işler tersine döndü. LUNA fiyatı kısa sürede 80 dolardan 1 dolara çöktü. LUNA böylece, BitConnect’in çöküşünü ve Mart 2020’deki piyasa çöküşünü gölgede bıraktı. Terra’nın algoritmik stablecoin UST’nin başarısızlığının yol açtığı felaket, stablecoin piyasasında “ölüm sarmalını” tetikledi. Bundan sonra denen kurtarma çabaları da başarısız oldu.

Yatırım kolu 10 milyon dolar kaybeden Delphi Digital, bu çöküş hakkında şunları söylüyor:

Terra’nın algoritmik tasarımının sesli eleştirmenlerine – siz haklıydınız ve biz yanıldık. Algoritmik modelin risklerini baştan anladık ve baştan sona onlar hakkında şeffaf olmaya çalıştık. Ancak riskleri yanlış hesapladığımız açık.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir