Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$71.378
% 7.74
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 71.378
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Kore Merkez Bankası Faiz Oranlarını Sabit Tuttu

Kore Merkez Bankası

Kore Merkez Bankası’nın (BOK) 12 Nisan tarihli toplantı tutanakları, yedi yönetim kurulu üyesinin çoğunluğunun, arz yönlü belirsizlik devam ederken enflasyonu %2’lik hedefe çekmek için para politikasının kısıtlayıcı kalması gerektiğine inandığını gösterdi.

Güney Kore Merkez Bankası beklendiği üzere politika faizini (KROCRT=ECI) değiştirmeyerek 15 yıldır görülmeyen bir seviye olan %3,50’de bıraktı. Banka ayrıca enflasyon beklentilerinin daha istikrarsız olduğuna ve ihracatın gücüne atıfta bulundu, bu nedenle yakın zamanda faiz oranlarını düşürmeyecekleri görülüyor.

Ekonomik dinamiklere değinen bir kurul üyesi, ekonominin potansiyel büyüme oranında ya da daha yüksek bir oranda büyümesinin beklendiğini, ancak finansal koşulların gevşemekte olduğunu ve bu nedenle para politikalarını sıkılaştırmak için acele edilmemesi gerektiğini belirtti.

Analistler, Kore Merkez Bankası’nın üçüncü ve dördüncü çeyrekte yapması beklenen 25 baz puanlık indirimler nedeniyle yıl sonunda gösterge faiz oranının %3.00 seviyesinde olacağını tahmin ediyor.

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) üç aylık düşüşün ardından Mart ayında yıllık bazda %3,1 artarak Şubat ayına paralel ve bankanın hedefi olan %2’nin oldukça üzerinde gerçekleşti.

Zayıf bir ekonomi de söz konusu olduğunda, Kore Merkez Bankası artan petrol fiyatları ve daha fazla ihracatın enflasyonu canlandıracağından korkuyor.

Bir başka üye ise “Beklenen enflasyonun istikrara kavuşması her şeyin üzerinde tutulmalı ve bence beklenen enflasyonun belirli bir arz şokunu karşılayacak kadar istikrara kavuştuğundan emin olana kadar daraltıcı politika tedbirlerine devam etmek gerekli olacaktır.” dedi.

Yönetim kurulu üyelerinin kimlikleri, bankanın politika ve kararlarına katılmadıkları sürece tutanaklarda belirtilmiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir