Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$62.665
% 1.50
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 62.665
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

İflasın Eşiğindeki Şirket, Bu Altcoin’den Milyonluk Çekti

Kripto kredi platformu Celsius, Aave kredisini geri ödemeye devam ederken niyetini netleştirdi. Ödenmemiş borç şimdi neredeyse 50 milyon dolara düştü. Celsius ayrıca Aave adresinden yüklü miktarda bir altcoin çekti.

Celsius, Aave adresinden yüklü miktarda altcoin çekti

Kripto borç veren Celsius, ödenmemiş borcunu şimdi neredeyse 50 milyon dolara düşürdü. Celsius ayrıca Aave adresinden 416 milyon dolar değerinde stETH’yi geri çekti. Celsius, muhtemelen bu hafta henüz ödeyemediği Compound kredisini ve ek token tasfiyelerini geri ödemek istiyor. Zapper’dan alınan işlem kaydı:

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, Celsius, yeniden yapılandırma planının bir parçası olarak yeni hukuk firması Kirkland & Ellis LLP’yi işe aldıktan sonra kredi geri ödeme oranı son derece arttı. Ancak, iflas başvurusu olasılığı hala masada.

Celsius, Aave ve Compound borçlarını kapatmaya devam ediyor

Celsius, 71 milyon dolarlık Aave kredisini geri ödemek için FTX’ten 63.50 milyon USDC çekti. Ödenmemiş Aave kredisi 8.42 milyon dolar değerinde USDC ve 80.000 dolar değerinde REN’dir. Celsius bugün Aave borcunu tamamen ödeyebilecek durumda.

Aave’nin yanı sıra, Celsius’ın DAI’de 50 milyon dolarlık devasa bir Compound borcu var. Ayrıca, Notal Finance’ten ödenmemiş 3,20 milyon dolarlık fUSDC kredisi 25 Eylül’e kadar geri ödenecek. İlginç bir şekilde, Celsius, Aave cüzdan adresindeki USDC borcunu geri ödedikten sonra 416 milyon dolar değerinde 400.000 Staked Ethereum (stETH) teminatını geri çekti. Bununla birlikte, stETH likiditesinin olmaması, Celsius’un tüm stETH’yi boşaltmasını engelliyor. Celsius’un Aave adresinde şu anda 10,92 milyon dolarlık stETH kaldı.

DeFi analisti DeFiyst, stETH’nin Curve havuzuna gidebileceğinden şüphe ediyor, tweet şöyle:

İçgüdülerim, bunların hepsinin C11 İflas belgelerinin hazırlanmasına bağlı olduğunu söylüyor. Hâkime, STETH’e maruz kalma PIK’si tutmaları için makul bir dava sunabilirlerse, bunun alacaklılara daha yüksek bir değer kazandıracağına inandıkları için, bekleyebilirler. Aksi takdirde tezgah üstünden satacaklar.

Geri ödemeler, altcoin projesi için para çekme veya iflas anlamına mı geliyor?

Celsius, 7 Temmuz’da ödenmemiş Maker kredisini kapatarak bir haftada 220 milyon doların üzerinde ödeme yaptı. Bundan sonra, kripto kredi platformu, FTX’e neredeyse 500 milyon dolar değerinde wBTC gönderdi.

Şimdi, Celsius ödenmemiş Aave ve Compound kredilerini aktif olarak geri ödüyor. Böylece, Aave kredisi neredeyse sıfıra indi. Ayrıca firma stETH teminatını kaldırdı ve farklı bir cüzdana taşıdı. Şartlar ve koşullara göre, Celsius iflas ederse müşteriler tüm fonlarını kaybedecek.

Celsius’un para çekme işlemlerine devam etmesi tek seçenek olabilir. Ancak, para çekme işlemlerine devam etmek, müşterilere tüm paralarını çekme fırsatı verecek. Bu nedenle, sınırlı bir para çekme seçeneği, yükselen FUD’yi düşürmeye yardımcı oluyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir