Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.263
% 2.46
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.263
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

El Salvador’un Fitch Kredi Notu CC’ye Düştü

Fitch, Bitcoin’i yerel para birimi olarak kabul eden El Salvador’un kredi notunu CC’ye düşürdü.

Bitcoin’i yerel para birimi olarak kabul etmesinin ardından Bitcoin’in sert düşüşüyle birlikte portföyü zarara geçmişti, bunun ardından finansal derecelendirme kuruluşu Fitch, ülkenin kredi notunu CC’ye düşürdü.

El Salvador’un Notu Düşürüldü

El Salvador’un uzun vadeli yabancı para birimi temerrüt notunu (IDR) düşürdükten yedi ay sonra Fitch, ülkenin notunu tekrar düşürdü.

Bir yıl önce Bitcoin’i yerel para birimi olarak kabul eden El Salvador, ülkenin 2023’ün başında vadesi gelen bir tahvil ödemesinde temerrüde düşeceğini sebebiyle Fitch tarafından notu CCC’den CC’ye düşürüldü. Başkan, Nayib Bukele bir dönem daha aday olmayı planladığını , Bitcoin’in benimsenmesi için çalışmalarına devam edeceğini ve ülkenin rezervlerine kripto para birimini eklediğini söyledi.

Fitch yayınladığı bir raporda şöyle dedi:

“El Salvador’un sıkı mali ve dış likidite pozisyonları bunlara ek olarak yüksek mali finansman ihtiyaçlarının bulunması, Ocak 2023’teki 800 milyon ABD doları tutarındaki dış tahvil vadesi ve son derece kısıtlı pazar erişimi, bir tür temerrüdü olası kılıyor”

Moody’s’e atıfta bulunan Reuters’in Ocak ayında bildirdiğine göre, ülkenin Bitcoin’i benimsemesi piyasalara erişimini sınırlayarak tahvil geri ödemesini finanse etme kabiliyetini engellediği düşünülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir