Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$61.904
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2249840000000
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 61.904
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2249840000000

Bu Altcoin, Airdrop Duyurusuyla Tahtadan Fırladı!

Ethereum (ETH) ağı için Katman-2 (L2) çözümleri, düşük ücretli işlemler sunan ölçeklenebilir ağlara duyulan ihtiyaç nedeniyle geçen yıl ön plana çıktı. Bu durum, rakip blockchain ağları ile çapraz zincir köprüler inşa eden çok sayıda projeye yol açtı. L2 ölçekleme çözümlerinin büyümesinden yararlanan bir altcoin ise, airdrop duyurusuyla ralli yapmaya başladı. Coinmuhendisi.com olarak detayları aktarıyoruz.

Bu altcoin projesinin değer kazanması için katalizörler var

Synthetix (SNX), sentetik varlıkların oluşturulmasını sağlayan, blockchain’de türevlere ve vadeli işlemlere izin veren, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü olan, L2 ölçekleme çözümlerinin büyümesinden yararlanan bir projedir. 11 Nisan’da 4,44 dolar seviyelerine düşmesinden bu yana altcoin projesinin fiyatı yaklaşık yüzde 52,6 oranında arttı ve 26 Nisan’da 6,78 dolara ulaştı. Sonrasında ise, piyasalardaki düşüş ivmesinden etkilenerek bir miktar düzeltme yaptı.

Piyasadaki kripto para birimlerinin çoğunluğu düşüşte olsa da, SNX fiyatının daha fazla değer kazanması için potansiyel katalizörler var. Synthetix protokolündeki en büyük gelişmelerden biri, bir airdrop duyurusu ile birlikte, L2 ağı olan Optimism’de piyasaya sürülmesiydi. Son zamanlarda Synthetix, Optimism’deki lansmanını “Curve Wars”a daha fazla dahil olmak için kullandı ve şu anda veCRV seçmenlerini sUSD Curvehavuzuna oy vermeye teşvik etmek için en yüksek teşviki sunuyor. Synthetix ayrıca veCRV seçmenleri için ek bir teşvik olarak haftada 12.000 SNX ve 50.000 LYRA sunmak için Lyra Finance (LYRA) ile ortaklık kurdu.

L2 airdrop sezonu SNX için bir katalizör olabilir

SNX fiyatının daha fazla değer kazanma potansiyeline sahip olmasının ikinci nedeni, yatırımcışarın, L2 protokolleri için bir airdrop sezonunun gerçekleşebileceği beklentisidir. Kripto ekosistemindeki en popüler L2 ağlarından ikisi olan Optimism ve Arbitrum’un sonunda protokol token’larını ağların erken benimseyenlerine airdrop yapacağı konusunda önemli miktarda spekülasyon yapıldı. Bu spekülasyon, Optimism’in “merkeziyetsiz bir ekosistemin hızlı ve sürdürülebilir büyümesini sağlamak için inşa edilmiş” “dijital demokratik yönetişimde büyük ölçekli bir deney” olan Optimism Collective’in ilk ayrıntılarını yayınlamasından sonra gerçeğe dönüştü.

Optimism Collective’in lansmanı ile birlikte, ilk arzın yüzde 5’i erken benimseyenlere airdrop yoluyla dağıtılacak olan OP yönetişim token’inin lansmanı geliyor. İlk airdrop turuna katılamayanlar için Synthetix gibi protokolleri kullanarak, ağda aktif olarak gelecekteki airdroplara katılma şansı hala var. Optimism üzerinde vadeli işlemler sunan Synthetix ile protokol, ağda aktif olmanın yollarını arayan kullanıcılardan faydalanabilir ve bu, SNX’e olan talebi artırabilir. Bir OP airdrop alma potansiyeline ek olarak, SNX meraklıları, şu anda protokol tarafından sunulan yüzde 81 hisse ödülleriyle Optimism’e çekildiler. Dune Analytics’ten alınan verilere göre, Synthetix’in artan popülaritesine dair daha fazla kanıt, platformun geçen ay istikrarlı bir şekilde artan İyimserlik ölçümlerinde bulunabilir. Protokoldeki yatırımcıların sayısı, Mart ayının ortalarında vadeli işlem yapmaya başlandığından beri tırmanıyor ve protokol, toplam hacimde, yaklaşık 1,59 milyar dolar işlem gördü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir