Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.184
% 0.17
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.184
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin Volatilitesi Halving Yaklaşırken Ethereum’u Geride Bıraktı!

Kripto para piyasalarının lideri Bitcoin, son zamanlarda Ethereum’a kıyasla daha yüksek oynaklık göstererek yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bitcoin, piyasa değeri ve işlem hacmi bakımından lider konumda olmasına rağmen, Ethereum’dan daha değişken bir seyir izlemesi dikkat çekici.

Bitcoin’in Oynaklığı Ethereum’u Aştı

Geçtiğimiz hafta Bitcoin’in 30 günlük gerçekleşen oynaklığı %60’a yükselerek Ethereum’un oynaklığını 10 puan geride bıraktı. Bu durum en az bir yıl içindeki en yüksek fark olarak kayıtlara geçti. Tarihsel oynaklık, belirli bir dönemde fiyat dalgalanmalarının derecesini gösterir ve bu açıdan da Bitcoin’in Ethereum’a göre daha değişken olduğunu söyleyebiliriz.

Spot Bitcoin ETF’leri ve Ethereum’un Durumu

Bu durumun ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonlarına (ETF) onay vermesiyle ortaya çıktığı düşünülüyor. Yatırımcılar, bu gelişmenin ardından kripto para birimine olan ilgilerini ETF’ler aracılığıyla artırırken, bu durum da piyasada yukarı yönlü dalgalanmayı tetikledi.

Ancak Ethereum yatırımcıları için durum pek de iç açıcı değil. SEC’in bir Ethereum ETF’sini onaylama olasılığının azalması, Ethereum’un değerini olumsuz etkiliyor gibi görünüyor. Bu durum da ETH’nin Bitcoin’e kıyasla daha az tercih edilir hale gelmesine neden olabilir.

Bitcoin Halving Yaklaşıyor ve Fiyatları Nasıl Etkileyebilir?

Bitcoin Blockchain’deki yaklaşan ödül yarılanması da piyasada yaşanan volatilitenin bir diğer nedeni olarak gösteriliyor. Her dört yılda bir gerçekleşen bu olay, Bitcoin’in arzını azaltarak fiyatlar üzerinde etkili olabilir.

21 Nisan’da gerçekleşecek olan yarılanma ile birlikte Bitcoin’in blok başına ödülü 6,25 BTC’den 3,125 BTC’ye düşecek. Bu durum madenci gelirlerini yarıya indirse de, arzın azalması Bitcoin fiyatını yukarı yönlü etkileyebilir. Talep sabit kalır veya artarsa, arzın azalması bir arz-talep dengesizliği yaratarak fiyatların yükselmesine neden olabilir.

Bitcoin’in geçmişteki yarılanmalarına bakıldığında da benzer bir durumun gerçekleştiği görülüyor. 2012, 2016 ve 2020’de gerçekleşen yarılanmaların ardından Bitcoin fiyatında önemli ralliler yaşandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir