Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.876
% 0.43
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.876
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Bitcoin ETF Hakkında Cathie Wood’dan Kritik Açıklama

BTC,ETF,SEC,bitcoin etf,sec etf kararı

Bitcoin ETF hakkında ARK Invest CEO’su Cathie Wood,katıldığı Bloomberg yayınında konuştu.

Bitcoin sektörüne yönelik yatırımlarıyla tanınan Cathie Wood, SEC’in 13 Ağustos’ta açıklayacağı ETF kararı için erteleme olabileceğini ancak ilerleyen dönemlerde kurumun birden fazla fona aynı anda onay verebileceği görüşünde.

“Bitcoin krizlere karşı bir koruma aracıdır”

Cathie Wood, Bitcoin’in fiyatının Haziran ayındaki BlackRock Bitcoin ETF başvurusuyla arttığına dikkat çekiyor; ancak asıl büyük yükselişin, Mart ayındaki bankacılık krizinde gerçekleştiğini belirtiyor. Wood, şu ifadeleri kullanıyor:

“Hatırlarsak, bankacılık krizi tam ortasında Bitcoin’in değeri 19 bin dolardan 30 bin dolara yükselmişti. Bunu, bölgesel bankaların zor durumda olması ve insanların güvenli liman arayışına girmesiyle açıklayabiliriz. Bitcoin, hem enflasyonla mücadelede hem de benzer kriz durumlarında her zaman bir tür koruma sağlar. Bitcoin’in merkezi olmayan ve şeffaf yapısı, özellikle bankacılık krizleri gibi durumlara karşı büyük bir savunma mekanizması sunar. 2008/2009 krizi sırasında bu tür üçüncü taraf krizlerinin etkilerini net bir şekilde görmüştük.”


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


“SEC Üst Üste Bitcoin ETF Onayı Verebilir”

Cathie Wood, SEC’nin kendi Bitcoin spot ETF başvurularını erteleyebileceğini düşündüğünü ifade ediyor ve ilerleyen dönemde ardışık onayların gelebileceğini vurguluyor:

“Evet, inancım 13 Ağustos’a kadar erteleme kararının çıkacağı yönünde. Ancak sonrasında, ardışık olarak birden fazla Bitcoin ETF ‘sinin onaylanacağına inanıyorum. Biz bu ETF’ler konusunda diğer şirketlere kıyasla daha fazla deneyime sahibiz. Hatta Bitcoin konusunda da durum böyle. İlk kez 2015’te GBTC’yi aldığımızda, Bitcoin’e dolaylı yoldan yatırım yapmıştık.”

“Gensler Artık Daha Temkinli Davranıyor”

Cathie Wood, SEC’nin kripto regülasyonlarıyla ilgili olarak bazı davaları kaybetmeye başladığını ve politik destek konusunda eskisi kadar güçlü olmadığını ifade ediyor. Wood Bitcoin ETF hakkında şu şekilde konuşuyor:

“Son zamanlarda SEC’nin kripto regülasyonları alanında bazı davaları kaybetmeye başlaması ve politik arenadan eskisi gibi destek bulamaması dikkat çekici. Gary Gensler geçtiğimiz günlerde aldığı tüm kararları kişisel olarak vermediğini belirtti. Artık daha temkinli bir yaklaşım sergiliyor gibi görünüyor. Bu bile bize belirli konularda bazı ipuçları sunuyor.”


İlginizi Çekebilir:Gizemli Bir Kullanıcı 4.5 Milyon $ Değerinde ETH Yaktı

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir