Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.493
% 0.54
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.493
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Binance’deki Bitcoin Krizinin Nedeni Belli Oldu!

Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, resmi bir açıklamaya göre Pazartesi günü erken saatlerde kısa bir aradan sonra Bitcoin (BTC) ağındaki para çekme işlemlerine yeniden başladı. Bu sırada borsa, bir altcoin’de yeni bir güncelleme ve hard fork’u destekleyeceğini açıkladı. İşte yaşananlar…

Binance, Bitcoin çekimini askıya almıştı

Doğrulanmış Twitter hesabında Binance CEO’su Changpeng Zhao, sorunun “birikmeye neden olan sıkışmış bir işlemden” kaynaklandığını söyledi. Sorun, Zhao’nun yaklaşık yarım saatlik ilk tahminiyle karşılaştırıldığında üç saat içinde çözüldü. Bu duyuru, Bitcoin’in Aralık 2020’den bu yana ilk kez Pazartesi günü 24.000 doların altında işlem görmesiyle kripto fiyatlarındaki düşüşün ortasında para çekme işlemlerinin artmasıyla birlikte geliyor.

Binance sorunun arkasındaki nedenleri açıklarken bugün erken saatlerde cüzdan konsolidasyon node’larındaki donanım arızasına dikkat çekti. Bu node’ların onarıldıktan sonra önceki bekleyen işlemlere iletilmesiyle sıkışma yaşandığını açıkladı. Ayrıca bu işlemlerin düşük işlem ücreti nedeniyle daha sonraki çekim işlemlerinin sıkışma gördüğünü söyledi. Bunu çözmek adına borsa, sistemi, konsolidasyon veya başarılı çekim işlemleri arasında yalnızca başarılı UTXO işlemlerini alacak şekilde değiştirdi.

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere kripto para birimi kredi ağı Celsius, alım satım ve transferlere ek olarak Pazartesi günü kullanıcı para çekme işlemlerini de duraklattı ve kripto fiyatlarında daha fazla düşüşe neden oldu. Binance’in resmi Twitter hesabı, ağ kesintisi sırasında BTC’yi çekmek için başka ağların mevcut olduğunu söyledi. Platformun aynı şeyin bir daha olmayacağını garanti ettiğini belirtti.

Firo (FIRO) ağ güncellemesi ve hard fork desteklenecek

Binance’in diğer açıklamasına göre Firo (FIRO) için ağ güncellemesi ve hard fork desteklenecek. Borsa, Firo (FIRO) ağ yükseltmesini ve hard fork’u destekleyecek. Firo (FIRO) ağ yükseltmesi ve hard fork yaklaşık olarak 16 Haziran TSİ 15’te gerçekleşecek. FIRO’nun para yatırma ve çekme işlemleri aynı gün, saat 14’ten itibaren askıya alınacaktır.

FIRO ticareti, ağ yükseltme ve hard fork sırasında etkilenmeyecektir. Firo (FIRO) ağ yükseltmesi ve hard fork yaklaşık olarak 16 Haziran TSİ 15’te gerçekleşecek. Tahmini süre yalnızca kullanıcıların referansı içindir. Binance hesaplarında FIRO bulunduran tüm kullanıcılar için ilgili tüm teknik gereksinimleri karşılayacaktır. Firo (FIRO) ağ yükseltmesi ve hard fork, yeni tokenlarının oluşturulmasına neden olmuyor.

Güncellenen ağın kararlı olduğunu düşünüldüğünde, para yatırma ve çekme işlemlerini FIRO için yeniden açacaklar. Söz konusu güncelleme ile Firo, blok süresini 5 dakikadan 2,5 dakikaya indirecek. Firo’nun enflasyon oranında ve maksimum arzında herhangi bir değişiklik olmayacak. Ayrıca FIRO blok ödüllerinin tahsisi, ağ yükseltme ve hard fork sonrasında bir topluluk fonu içerecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir