Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$63.071
% 3.08
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.071
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Bill Murray’nin Ethereum Cüzdanından 174.000 Dolar Çalındı

Ünlü aktör Bill Murray’nin Ethrereum cüzdanından 174 bin dolar değerinde WETH çalındı.

Bill Murray’nin Ethereum cüzdanı, geçtiğimiz günlerde yapılan bir yardım müzayedesinin ardından saldırıya uğradı.

Bill Murray’nin Ethereum Cüzdanından WETH Çalındı

Geçtiğimiz günlerde Bill Murray’nin yardım amaçlı bir NFT koleksiyonu piyasaya sürülmüştü. Yapılan müzayedenin ardından fonların aktarıldığı Ethereum cüzdanı saldırıya uğradı.

Sonuç olarak kripto cüzdanından yaklaşık 174.000 dolar değerinde 110 Wrapped Ethereum (WETH) çalındı. Fonlar, Coinbase NFT’de düzenlenen bir açık artırmanın ardından gerçekleşti. Elde edilen fonların tümü, hayır amaçlıydı.

Murray’nin ortak olduğu blockchain girişimi Project Venkman yetkilisi Gavin Gillas, cüzdandan 108.03 WETH’nin alınmasına neden olan bir işlem fark edildiğini ve ardından 1,73 WETH’lik bir başka işlem yapıldığını söyledi.

Cüzdan, Murray’nin CryptoPunks, VeeFriends ve Damien Hirst gibi sanat eserleri de dahil olmak üzere 800 Ethereum NFT’sini daha içeriyordu. Ancak bu NFT’lerin hiçbirisi çalınmadı. Yine de önlem maksadıyla bu NFT’lerin hepsi başka bir cüzdana aktarıldı.

Murray’nin desteklediği eğlence sitesi The Chive’in CEO’su Gillas, olayın ardından bir polis raporu sunulduğunu ve hızlı bir biçimde blockchain güvenlik firması Chainalysis ile de iletişime geçildiğini söyledi. Ek olarak Coinbase NFT platformu ile de iletişime geçildi.

Cüzdanın nasıl istismar edildiği ise belli değil. Genellikle bu tip durumlarda cüzdan sahipleri, meşru bir amaç olduklarına inandıkları bir işlemi imzalar ve farkında olmadan saldırganlara işlem yapma yetkisi verir. Ancak Gillas, durumun daha farklı gerçekleşmiş olabileceğine inanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir