Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.244
% 0.09
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.244
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Ayı Piyasası İçin 3 Yatırım Stratejisi: Paranızı O Coine Koyun!

290 milyar dolarlık piyasa değeri, geçtiğimiz hafta yaygın bir kripto satışında döküldü. Fundstrat’a göre, bu 3 yatırım stratejisi, kripto ayı piyasası sırasında portföyünüze yardımcı olacak.

Ayı piyasası nasıl ortaya çıktı?

Coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere ayı piyasası hüküm sürerken yatırımcılar, kripto varlıklarını satarken panikliyor. CoinMarketCap’e göre, yalnızca geçen hafta kriptonun küresel piyasa değerinden yaklaşık 290 milyar dolarlık değer buharlaştı. Ek olarak, aynı rakam Pazartesi günü 1 trilyon doların altında 18 ayın en düşük seviyesini gördü.

Son zamanlardaki ayı trendinin temel nedeninin tam olarak ne olduğunu bilmek imkansız. Federal Rezerv’in şahin para politikalarından kaynaklanan enflasyonist baskılar denilmesi mümkün. Yatırımcılar daha spekülatif varlıklardan çekiniyor olabilir. Bütün bunların da tokenlerin riskli teknoloji hisseleriyle birlikte işlem görmesine neden olması mümkün.

‘Lehman anı’ ve kripto kan banyosu

Başka yerlerde, merkezi olmayan finanstaki en büyük isimler çamura batıyor. Kripto borç verme ve ödünç alma platformu Celsius, yüksek getiriler vaat etti. Sonra, potansiyel likidite zorluklarıyla karşı karşıya kaldığında kullanıcı hesabından para çekme işlemlerini dondurdu.

İddialara göre kripto hedge fonu Three Arrows Capital’ın, 400 milyon doları tasfiye ettikten sonra finansal ters rüzgarlarla karşı karşıya kalması muhtemel. Ve son olarak, bazılarının yeni ortaya çıkan krpiptonun ‘Lehman anı’nı unutmayalım. Yani algoritmik stablecoin UST’nin Mayıs ayındaki çöküşü.

Yine de, Fundstrat Global’de Sean Farrell, farklı noktalara işaret ediyor. Farrell, hem Celsius hem de UST fiyaskosunun kripto için ‘uzun vadeli yapıcı’ olduğunu yazdı. Farrell, sektörün mevcut durumunu bir ‘kan banyosu’ olarak nitelendiriyor. Sonra şunları söylüyor:

Geleneksel finans endüstrisinde bu tür bilgisiz sermaye yıkımının halka açık gösterileri genellikle göz ardı edilir. Neyse ki, daha hızlı bir şekilde tekrarlama ve geliştirme avantajına sahibiz.

Ayı piyasası varken yatırım stratejilerinizi ayarlamanın 3 yolu

Oynaklık kripto için yeni bir şey değil. Ve Fundstrat yöneticisine göre ayı piyasası ortadayken hayatta kalmanın yolları var. Bunun için yatırım stratejilerini birkaç şekilde ayarlayabilirler.

İlk olarak yatırımcıların portföylerindeki altcoin’leri azaltması mümkün. Farrell, yakın vadede, özellikle yaklaşık bir ay gibi uzun vadeli riskten korunmayı tavsiye ediyor. Altcoin’ler, son sarsıntının en büyük darbelerinden bazılarını aldı. Çeşitli ağ kesintileri yaşadıktan sonra Solana ATH’ından %88,6 ve geçen hafta %24,5 düşüş yaşadı. Farrell, “Ancak, 2H’de kripto varlık fiyatları konusunda hala yapıcıyız” diye yazdı.

İkinci olarak orta ve uzun vadeli yatırımcıların, Bitcoin’e ‘daha agresif’ bir şekilde tahsis etmesi mümkün. Bu kısmen firmanın, piyasanın Bitcoin için ‘dip değer’ alanına yaklaştığına olan inancından kaynaklanıyor. Bu da token için ucuz bir fiyat noktasından yararlanmak için bir satın alma fırsatı olduğu anlamına geliyor.

Son aylarda, lider kripto, değerinde ciddi düşüş eğilimi yaşadı. Perşembe günü itibariyle ATH seviyesinden yaklaşık %69 işlem gördü. Ancak fiyatı, fırtınayı çoğundan daha iyi idare ediyor. Son üç ayda Solana ve Ethereum sırasıyla %67,55 ve %62,13 değer kaybetti. Bununla birlikte, Bitcoin aynı zaman diliminde kabaca %49,64 düştü.

130 milyon dolarlık kripto varlık yöneticisi Osprey Funds’ın kurucusu ve CEO’su Greg King, geçtiğimiz günlerde görüşlerini paylaştı. King, Bitcoin’in mevcut piyasa koşullarında da daha iyi dayanacağını söyledi. Ayrıca, şunlardan bahsetti:

İnsanlar ayrıca enflasyondan korunmak için ne yapabileceğimi merak ediyor? Bu tür bir ortamda iyi sonuç veren varlıkları satın almak için ne yapabilirim? Ve eğer Bitcoin dijital altınsa, birdenbire oradaki en önemli rakiplerden biri haline gelir.

Son olarak, yatırımcılar mevcut ayı piyasası koşullarında yatırım yaparken ne olursa olsun dikkatli olmalı. Farrell, “Yakın vadede, temkinli kalmanın ve olumsuz tarafınızı korumanın akıllıca olduğunu düşünüyoruz,” diyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir