Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.363
% 1.03
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.363
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

ABD’de istihdam güçlü, fakat imalat sektörü pandemi sonrası en zayıf dönemde

ABD’de işsizlik maaşı başvurusunda bulunan kişi sayısı son haftada 4 bin azaldı ve 222 bine geriledi.

12 Kasım ile biten haftada başvurularda azalma oldu fakat son iki haftalık başvurular 220 bin üzerinde kalmaya devam etti.

İstihdam sektörü güçlü

ABD’de ekonomik yavaşlama ve yüksek enflasyon ortamı istihdam piyasasında performans kaybı yaratsa da sektör güçlü kalmaya devam ediyor. Piyasalarda 2023 için beklentiler işsiz sayısının bir milyona yakın artış göstermesi yönünde. Fakat Fed, işgücü piyasasında bir bozulma olmadığını, bunun da para politikasında kendilerine alan açtığını belirtiyor.

ABD’de son açıklanan özel sektör ve tarım dışı istihdam rakamları da beklentilerden iyi gelirken enflasyon yıllık bazda %7,7’ye geriledi.

Üretim sektöründe beklentiler olumsuz

Bugün açıklanan ve imalat sektörünün yakın geleceğe dair beklentilerini ölçen Philadelphia Fed endeksi -19,4’e düşerek pandemi sonrası en zayıf seviyeyi gördü. Philadelphia Merkez Bankası verilerine göre son ayda yapılan ankette firmaların %36’sı sipariş ve üretimde düşüş olduğunu belirtti. Geçen ay bu oran %24’tü. Siparişlerde artış olduğunu belirten firma oranı %17 olurken %47’si ise değişim olmadığını söyledi.

Girdi fiyatları yükselmeye devam ediyor

Anket yapılan firmalardan yaklaşık %47’si girdi fiyatlarında artış, %12’si ise düşüş olduğunu belirtirken %41’i değişiklik olmadığını bildirdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Genel’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir