Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$63.071
% 3.01
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.071
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

ABD Hazine Bakanlığı, ulusal çıkarlar için dijital doları önerecek

ABD Hazine Bakanlığı, federal hükümete dijital bir dolar çıkarma çalışmalarına devam etmesini tavsiye etmeyi planlıyor ancak hükümet tarafından oluşturulan token’ların “ulusal çıkarlara” uygun olduğuna dair son adımın atılması gerekiyor.

Ulusal çıkarlar sorunu, Biden yönetiminin onaylamasına ve Meclis tarafından harekete geçmeye bağlı olacak. Bu ulusal çıkar kararı, ABD yasa koyucularının Federal Rezerv’e bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) oluşturma yetkisi vermek için bir yasadan geçmesi gerekip gerekmediği sorusuyla daha da bulanıklaşıyor ama yakında ayrı bir analizde bu soru da cevaplanabilir.

Başkan Joe Biden’ın Mart ayında verdiği kanun hükmünde kararnamesinde, federal hükümetinden çeşitli kripto önerileri istedi ve şimdi birçoğunun sunulması için son tarihler geldi. Hazine’nin önümüzdeki günlerde yayınlanması beklenen dijital dolar sorununun nasıl ele alınacağına dair olan belge şu sıralar en çok beklenen belgeler arasında yer alıyor, çünkü böyle bir token’ın çıkarılması dijital varlık endüstrisini altüst edebilir ve geleneksel banka ilişkileri üzerinde büyük etkileri olabilir.

Hazine Bakanlığı sözcüsü bu konu hakkında açıklama yapmayı reddetti.

Yine de bir CBDC çıkarma konusundaki nihai karar Fed yönetim kuruluna ait. Başkan Jerome Powell, diğer üst düzey Fed yetkilileriyle birlikte merkez bankasının yönetim ve Meclis desteği olmadan hareket etmeyeceğini defalarca belirtti. Şimdiye kadar Fed, Cumhuriyetçilerin bir yanıt bulmak için en iyi çabalarına rağmen meclis onayının nasıl olması gerektiğini açıklığa kavuşturma konusunda oldukça isteksiz davrandı.

Adalet Bakanlığı, projenin kendi kripto raporu yayınladığında yeni bir yasa desteğinin gerekip gerekmediğini cevaplayabilir. Eğer yargı, bir CBDC’nin ülkenin çıkarına uygun olup olmadığına karar vermesi gereken tek kişinin başkan olduğunu söylerse, Powell ve yönetim kurulunun bir seçim yapma seçeneği olacak.

“Future of Money” raporu, dijital dolar için açıkça bir yönetim onayı sağlamayacak olsa da nasıl tasarlanabileceğine dair potansiyel fikirler önerebileceği söylendi. Ayrıca rapor, gelecek yıl başlaması beklenen gerçek zamanlı ödeme sistemi üzerinde yapılan çalışmaları da vurgulayacak ve bu da CBDC kararından dolayı biraz baskı alabilir.

Uzun vadeli projeÇin gibi diğer ülkeler CBDC’lerle ilerlemiş olsa da Başkan Biden henüz hükümet token’ı yayınlama konusundaki görüşünü açıklamadı.

Biden, Meclis ve Fed sonunda dijital bir dolar çıkarmaya karar verse bile, Fed Başkan Yardımcısı Lael Brainard’a göre bunu tasarlamak ve piyasaya sürmek beş yıl kadar sürebilir. Bu, kripto endüstrisine, kullanıcılar için bir alternatif olarak özel stabil kripto paralar kurmak için uzun bir zaman sağlayacaktır. Fed yetkilileri, özel sektörün halka açık bir token’ın yanında dolara peg edilmiş kriptolar için de bir kapı açacağına inandıklarını söyledi.

CBDC’ler, bankaları kullanmayan veya kullanamayan tüketicilere finansal erişimi genişletmek için olası bir çözüm olarak da övüldü.

Fed yetkilileri, müşterilerin dijital dolarlarını yönetme rolüne sahip olacağına ve merkez bankasının tüketiciler için doğrudan dijital hesaplara sahip olmayacağı konusunda güvence verdi.

Bugüne kadar, Biden’ın ABD kanun hükmünde karanamesine göre üç rapor hazırladı. Bunlardan Perşembe günü yayımlanan ve kriptonun çevresel kayıtlarına odaklanmış olan belge büyük bir ses getirdi. Belge, endüstri için çevre standartları getirilmesi için çağrısında bulundu. İyileştirme eğer başarısızlıkla sonuçlanırsa, proof-of-work madenciliğinin sınırlandırılmasına, hatta yasaklanaması gerektiği yönünde görüşlere yol açabileceği öne sürüldü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir