Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$66.247
% 0.04
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 66.247
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

3 Kez Bilen Analist: Bu Seviye, Bitcoin İçin Yeni Dip Olabilir!

Bloomberg’deki üst düzey bir analist, bugünkü 20 bin dolarlık Bitcoin (BTC) fiyatını, dip olarak önceki 5 bin dolarlık değerle karşılaştırdı. İşte Mike McGlone’un Bitcoin’e yönelik beklentileri…

20.000 dolar yeni dip seviye mi?

Bitcoin şu anda, coin’in değerinin 30 bin dolardan neredeyse 20 bin dolara düştüğünü gören keskin bir fiyat düşüşünden sonra ayıları yenmek için mücadele ediyor. BTC, 2017’deki 20 bin dolarlık önceki rekor seviyesinden sadece 100 dolar yukarıyı gördü. Fiyat o zamandan beri 22.143 dolara yükseldi. Fidelity’den Jurrien Timmer gibi bazıları Bitcoin’in değerinin düşük olduğunu düşünürken, Bloomberg’den Mike McGlone’un güçlü iddiaları şu anda kripto topluluğu içinde konuşuluyor. Bloomberg’de kıdemli bir analist ve stratejist olan Mike’a göre, Bitcoin için 20 bin dolarlık bir değerleme, birkaç yıl önceki 5 bin dolarlık değere benziyor. McGlone, aşağıdaki ifadeleri kullanıyor:

20.000 dolar, belki de yeni 5.000 dolar. Fiyatın tipik olarak çok soğuk seviyelere yaklaşması nedeniyle; küresel Bitcoin benimsemeye karşı azalan arzın ilk günlerindeki durum geçerli olabilir.

Bitcoin benimsemesi ve azalan arz

McGlone’un bununla kastettiği, 20 bin dolarda BTC’nin bir dip oluşturmuş olabileceğidir. Bu, BTC önceki 20 bin dolarlık ATH’yi yeniden test etmeye çalıştığında, ancak düşmeden önce çarptığında gösterilmiş olabilir. Ayrıca BTC’nin önceki ATH seviyelerine düşmediği iddia edildi. Bu düşüş döngüsünün farklı olup olmayacağı henüz görülmedi. Birincisi, sürekli madencilik nedeniyle Bitcoin arzı azaldı. Her dört yılda bir, Bitcoin halving’i gerçekleşir. Madencilik ödüllerini her dört yılda bir ikiye böler. 2024’te yaklaşan halving, blok başına ödülü 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye düşürecek.

Talep artmaya devam ederken zamanla daha az arz üretildiğinden, daha az Bitcoin mevcut olacak. McGlone, bu nedenle yeni dip noktasının 20 bin dolar olabileceğini öne sürüyor. Coin ve tüm kripto endüstrisi yıllar içinde daha popüler hale geldikçe benimseme de arttı. Bitcoin, ana akım benimsenmeyi başaran en iyi kriptolardan biri olmuştur. Bu, McGlone’un fiyatın bir önceki 5 bin dolarlık dipten daha yüksek bir seviyede dibe vurmuş olabileceği yönündeki argümanını doğruluyor. Talep ve arz yasaları burada iyi oynuyor gibi görünüyor.

BTC için sırada neler var?

Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Mike McGlone, Bitcoin’de 10.000, 12.000 ve 50.000 doları doğru öngörmüştü. Yılın başından bu yana piyasa, çoğu kripto paranın değerini çift haneli oranlarda kaybettiğini gören şiddetli bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Şu anda birçok analist ve trader, kripto kışının zaten oyunda olduğuna ikna olmuş durumda. Bununla birlikte, kimse ne kadar sürebileceğinden tam olarak emin değil. Ancak çoğu aylarca sürmesini bekliyor. BTC durumunda, zorlu bir dönemden sonra geri dönme eğilimindedir. Kısa vadede düşüş eğilimi gösterebilir, ancak uzun vadede aşırı derecede yükselişini sürdürebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir